Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Hyvinvointialueesta vetovoimainen työpaikka

Työ on meille monelle enemmän kuin pelkkä työpaikka, josta saamme palkkamme. Työn kautta olemme saaneet myös elämäämme kattavan työterveyshuollon, hyvän työyhteisön sekä mukavat ja osaavat työkaverit. Työstä olemme saaneet myös sisältöä ja merkitystä elämäämme.

Nyt kun olemme lähivuosina menossa hyvinvointialueille, sosiaali- ja terveyden huollon aloilla sekä pelastuspalvelualoilla täytyy työpaikat saada erilaisilla kannustimilla houkutteleviksi. Kannustimista tärkein tietysti on palkka, jolla täytyy tulla toimeen.

Palkan lisäksi täytyy miettiä myös uusia tapoja kouluttaa lisää työntekijöitä, niin että hyvinvointialueesta tulee kiinnostava työpaikka tulla töihin ja saada nykyiset työntekijät pysymään töissä. Tässä tietysti myös toisen asteen oppilaitokset ja korkeakoulut sekä yliopistot ovat avainasemassa.

Työn ja vapaa-ajan sovittaminen on myös tärkeää. On mietittävä myös, kuinka huomioidaan osatyökykyiset ja saada heidät pysymään pitempään töissä, aina eläkkeelle saakka. Henkilöstön vaikutusmahdollisuudet omaan työhönsä, tuovat aina myös lisää työhyvinvointia.

Puhutaan pitovoimasta ja vetovoimasta. Kilpailu osaavasta työvoimasta on kiristynyt. Se näkyy myös rekrytointihaasteissa työnantajille, niin yksityisellä kuin julkisellakin puolellakin. Se näkyy jopa henkilöstöpulana. Nyt onkin aika näyttää ja tehdä tuleva Etelä-Savon hyvinvointialue kiinnostavaksi työpaikaksi työntekijöille panostamalla työhyvinvointiin.

Sari Rautiainen

aluevaaliehdokas (sd.), Mikkeli

Vaikutusmahdollisuudet omaan työhönsä, tuovat aina myös lisää työhyvinvointia.