Sano se | "Jatkettaisko joulun jälkeenkin hyvä lämmin hellä mieltä, eikä heitettäs joulukoristeiden mukana vuodeksi varastoon?"

Tekstiviestipalstalla otetaan kantaan muun muassa alueuutisiin, kaupunginorkesteriin ja elintapaneuvontaan.

Katsoin alueuutisia 17.12. klo 18.21-18–30. Etelä-Savoa koskevia uutisia oli yhdeksästä minuutista 30 sekuntia. Pitkälläkin aikavälillä Keski-Suomi on uutisissa ylivoimaisesti etusijalla. Mikä mahtaa olla syy ja perustelu tilanteeseen?

Kysymys

Eikö lääkäri voi antaa vastaanoton yhteydessä koronarokotetta? Ei luulisi olevan iso homma, varsinkin kun potilastiedot on valmiiksi esillä.

Näkemys

Torstaina kuultiin Mikkelin kaupunginorkesterin konsertissa mielenkiintoinen ohjelma ja nautinnollinen toteutus. Nuori maailmanluokan pianisti sai upealla soitollaan meikäläisenkin kuluneet hermoradat sähköisiksi.

Turvallinen kokemus

Jatkettaisko joulun jälkeenkin hyvä lämmin hellä mieltä, eikä heitettäs joulukoristeiden mukana vuodeksi varastoon?

Arkea ilman naamareita

Elimistö tarvitsee suojaravintoaineita, jotka osallistuvat elintoimintojen ylläpitoon ja elimistön säätelytehtäviin. Siis vahva mieli tarvitsee myös ravinteet, jotta se pystyy toimimaan vastuullisesti taistellen nykymaailman houkutuksia vastaan. Osa kansastamme tarvitsee nopeasti tietoa ja ymmärrystä tästä tärkeästä asiasta.

Tarve

Samaa mieltä laduista Puumalassa. Ei laitureiden edestä tehtyä latua. Sahanlahteenkin riittää latu edestakaisin, ei tarvitse lenkkiä.

Uimari

Saisikohan Ei näin -tietoiskutyyppisenä uusintana telkussa alkutalvena näytetyn reportaasin, jossa ihmiset viettivät tiiviisti iltaa eteläsuomalaisessa olutpubissa pöydillä tanssahdellen ja kaulaillen? Haastattelussa rouvasihminen vuodatti onnenkyyneleitä "kun saatiin viimein tämä pahuksen pöpö nujerrettua".

Niinpä niin

Pahoinvoiville tai muuta tukea tarvitseville perheille tai henkilöille tuki täytyisi aloittaa ihmisen kotoa. Ammattilainen voi hyvinkin nähdä asioiden juurisyitä, joita henkilö ei itse näe epäkohdaksi elämälleen. Kotiapu ja muu tuki kotiin. Ammattilainen tai tärkeäksi muodostuneet vapaaehtoiset mallintamaan.

Kohdistetut voimavarat

Tehokkuus, ajanpuute ja arvostuksen puute. Siinä on elintapaohjeiden rikkojat ja niiden tuomat sairaudet. Yksinäisyys, työterveyden menetys ja masennus on sukupolvien murhe. Suuri korjattava monissa perheissä.

Joulurauhaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka