Mielipide | Hätäjarrun vetäjät?

Eiköhän noita hätäjarrun vetäjiä ala olla jo riittävästi, virustietäjiä toisensa jälkeen. On lääkäriä dosenttia, ylilääkäriä, ylijohtajaa, professoria ja itsensä ylittävää arvioijaa. Liian monet kommentoivat ensin asioita ja sitten vetävät takaisin samassa haastattelussa. Tämä on mielestäni asia mikä ei arpomalla ratkea.

Muutama viikko on keskusteltu siitä, mitä hätäjarru tarkoittaa? Mielestäni se tarkoittaa vauhdin hiljentämistä, jopa pysäyttämistä. Kyse on myös siitä kuka sitä käyttää ja milloin uskaltaa vetäistä vipua. Asiantuntijat ovat hämmästyttävän arkoja ja monisanaisia kommenteissaan ja aina heitä vain ilmaantuu lisää sotkemaan meidän ”tavisten” jo ennestään epävarmoja tunteita.

Pitää olla uskallusta myös toimia silloin kun hädän uhka on suuri, ennen kuin suurempi onnettomuus kohtaa. Televisiodokumentit sairaaloista ovat aitoja ja kiistattomia kertomuksia taudin leviämisestä ja hoitohenkilökunnan uhrautumisesta täydellä sydämellä auttaakseen taudin uhreja ja läheisiä.

Vielä kaiken tämän jälkeenkin rokottamattomia paapotaan perustellen, että kaikilla tulee olla oikeus omaan kehoonsa kohdistuviin toimenpiteisiin. Tämän voi tulkita myös törkeäksi välinpitämättömyydeksi kanssaihmisiä kohtaan!

Näyttää siltä, että nyt tosi kyseessä.

Voitto Lyytikäinen

Ristiina