Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Aluevaalit koskettavat jokaista kansalaista

Tulevat aluevaalit ovat tärkeät vaalit jokaisen kansalaisen näkökulmasta. Jokainen joutuu enemmän tai vähemmän käyttämään elinaikanaan sosiaali- ja terveyspalveluja, alkaen syntymästä päätyen viimeisiin elinpäiviin saakka.

Hyvinvointialuevaltuustoilla on tärkein päätösvalta päätettäessä asioista, jotka vaikuttavat siihen, minkälaisia sosiaali- ja terveyspalveluja asukkaille tarjotaan. Oleellisesti aluevaltuustojen päätöksiä ohjaa käytettävissä oleva rahan määrä.

Alkavassa uudistuksessa on tärkeää varmistaa perusterveydenhuollon eli terveyskeskusten toimivuus. Nämä ovat sellaisia palveluja, joihin jokainen ottaa tarvittaessa ensimmäiseksi yhteyttä.

Silloin, kun asiat ja vaivat tulevat hoidetuiksi tai tunnistetuiksi perusterveydenhuollossa, takaa se potilaan näkökulmasta parhaan lopputuloksen. Tämä edellyttää nopeaa ja sujuvaa yhteydensaantia hyvinvointi- ja terveyspalveluihin, sekä osaavaa ja riittävää henkilöstöä toimipisteisiin.

Suomalaiseen terveydenhuoltoon kuuluu, että ihmiset saavat vaikuttavaa ja inhimillistä terveydenhuoltoa kohtuullisin kustannuksin elämäntilanteestaan ja asuinpaikastaan riippumatta.

Aluevaltuutettujen työ tulee olemaan haasteellista olemassa olevien rahojen puitteissa, mutta nyt tärkeintä on, että mahdollisimman moni äänioikeutettu käyttää ääntään.

Maire Kolimaa

terveydenhuoltoneuvos, aluevaaliehdokas (vihr.), Mikkeli