Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Tulevaisuuden terveyspalvelut

Oletan, että aika monelle suomalaiselle on edelleen epäselvää, miksi aluevaalit käydään ja miksi pitäisi äänestää. Näiden vaalien tulos vaikuttaa jokaisen suomalaisen arkeen. Siksi on erityisen tärkeää, että jokainen käyttää äänensä tammikuussa.

Itse toivon, että tulevaisuudessa pienillä paikkakunnillakin on oma terveysasema, lääkäri, sairaanhoitaja, hammaslääkäri ja niin edelleen.

Palvelut voisivat osin olla tuotettu etäpalveluina mutta edelleen täytyy olla mahdollisuus päästä lähipalveluihin tarpeen vaatiessa. Hoitoon pääsisi helposti ja hoidon saisi oikea-aikaisesti eli ei tulisi viivytyksiä hoidon aloittamiseen ja näin mahdollisesti myös hoito pidentyisi ja kustannukset kasvaisivat.

Resurssit kohdennetaan, palvelut suunnitellaan hyvin, henkilöstö resursoidaan oikein ja jokainen tekee 100-prosenttisesti ammattiaan vastaavaa työtä.

Terveydenhuollossa työskentelee ammattilaisia joiden ammattitaitoa voitaisiin hyödyntää enemmän. Tällä tavoin vapautettaisiin esimerkiksi sairaanhoitajien työaikaa heidän koulutustaan vastaavaan tehtävän.

Saara Liukkonen

palveluesimies, terveystieteiden maisteri, aluevaaliehdokas (kok.), Hirvensalmi