Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Sote- ja sairaalavaalit

Aluevaalit ovat merkitykseltään erittäin tärkeät Etelä-Savon osalta. Niissä ratkaistaan suurelta osin se, onko maakunnallamme tulevaisuutta.

Keskityn tässä kirjoituksessa vain yhteen asiaan; sairaaloiden työnjakoon. Olen työskennellyt Mikkelin keskussairaalassa vuodesta 1977 vuoteen 2017 viimeksi kirurgian ylilääkärinä.

Etelä-Karjalan maakunnan väestöpohja on pienempi kuin Etelä-Savon ja Kymenlaakson. Kuitenkin Etelä-Karjalassa on laajan päivystyksen keskussairaala toisin kuin Etelä-Savossa ja Kymenlaaksossa. Tämä sen takia, ettei siellä ”kampiteta” maakunnan isompaa sairaalaa.

Valtio jakaa jatkossa hyvinvointialueille könttäsumman rahaa. Raha ei tule riittämään kahteen kilpailevaan sairaalaan. Mielestäni koko Etelä-Savon alueella tarvitaan vain yksi sairaalahallinto, minkä alaisuudessa toimii tulevaisuudessa pääsairaalana Mikkelin keskussairaala ja kevyemmän tason sairaalana Savonlinnan sairaala.

Mikkelin keskussairaalalle tulee saada laajan päivystyksen status.

Tapani Liukkonen

lääketieteen tohtori, aluevaaliehdokas (ps., sit.), Mikkeli