Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Satama-alueesta Mikkelin vetovoimatekijä

Aurinko nousee joka aamu aikaisemmin ja aikaisemmin juhannuksen tienoille asti, joten nyt on hyvä aika muistella mennyttä kesää!

Veneilyn suosio oli kovassa nousussa, ja se näkyi myös jäsenmäärämme kasvuna. Menneenä hellekesänä veneilijöitä suosi ennätyksellisen aurinkoinen ja lämmin sää ja tukikohdissamme ja kaupungin satamassa kävi runsaasti vieraita ja uusia jäseniä perheineen.

Uudet ihmiset uusine ideoineen mahdollistavat seuratoiminnan kehittymisen ja jatkuvuuden. Kaupunkiin tulleet vierasveneilijät kokivat kuitenkin satamaan tulon hieman sekavana ja tästä kantautui meillekin palautetta.

Menneenä vuonna 2021 olemme olleet hyvässä keskusteluyhteydessä Mikkelin kaupungin kanssa, ja olemme saaneet vietyä useita esityksiämme toteutukseen asti.

Anttolan Lotjasaaren talvisäilytyssatamassa on monena vuonna ollut ongelmana veneiden nosto- ja laskupaikalle johtavan vesireitin mataluus. Tänä syksynä kaupunki teki meille suuren palveluksen syventämällä ja merkitsemällä sinne johtavan reitin. Vastapalveluna ja kiitoksena pursiseura järjestää keväällä siivoustalkoot, jossa Lotjasaaren satama-alue siivotaan ja veneiden säilytyspaikat laitetaan järjestykseen.

Paljon muutakin hyvää tapahtui lähialueillamme. Isot kiitokset Mikkelin kaupungille koko pursiseuran puolesta!

Tulevista hankkeista odotamme suurella mielenkiinnolla Mikkelin sataman ja sinne suunnitellun uuden kauppakeskuksen suunnitelmia. Rakentaminen parantaisi merkittävästi satama-alueen palveluita ja lisäisi sen vetovoimaa. Satamasta voisi tulla viihtyisä laguuni ja houkutteleva asuinalue keskelle kaupunkia. Meillä on jo Suomen kaunein tori, miksei tulevaisuudessa myös Suomen kaunein satama.

Vesiliikenteen kannalta tärkeitä asioita uudessa satamassa ovat turvallisuus, palvelut, niiden saavutettavuus, esteettömyys ja selkeä opastus. Satama-alueiden palveluista on vaikea saada kannattavia ilman ympärivuotisia käyttäjiä, joten myös se kannattaisi huomioida suunnittelussa.

Mikkelin Pursiseuralla on paljon kokemusta ja osaamistakin tällä aihealueella. Toivommekin, että myös meitä veneilijöitä kuullaan satama-alueen suunnittelun aikana.

Teuvo Särkkä

kommodori

Reijo Tyrväinen

varakommodori, Mikkelin Pursiseura ry