Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Henkilöstö on suurin voimavara

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus on tehtävä asiakas edellä, henkilöstö huomioiden.

Sote-palveluista keskustelu kääntyy helposti seiniin, rakenteisiin ja organisaatioon. Kuitenkin suurin voimavara on osaava ja hyvinvoiva henkilöstö. Laitteet voi olla hyvät ja puitteet hienot, mutta lopulta aina tarvitaan osaamista ja tekijöitä.

Etelä-Savon hyvinvointialueen on oltava innostava, kiinnostava ja monipuolinen työnantaja. Uudistuksen myötä useiden kuntayhtymien ja kuntien henkilöstöä siirtyy yhden toimijan – maakuntamme hyvinvointialueen – alaisuuteen noin 7 000 henkilöä.

Henkilöstön hyvinvointiin, työkykyyn ja jaksamiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota niin uudistuksen keskellä, kuin jatkossakin. Osana tätä on osaava henkilöstöjohtaminen.

Aluevaltuustojen näkökulmasta on tärkeää, että henkilöstöä kuunnellaan ja heidät otetaan mukaan hyvinvointialueen päätöksentekoon. Avoin vuoropuhelu takaa kaikkia palvelevan kokonaisuuden.

Myös tulevaisuuden sote-osaajat tulee ottaa huomioon. Meidän on pidettävä yhdessä huolta, että maakunnassa säilyy Samiedun, Esedun ja Xamkin sosiaali- ja terveysalan koulutuspaikat, vain siten saamme alalle osaajia. Myös oppisopimuskoulutus on pidettävä mukana osana palettia. Alueella sijaitsevien opiskelupaikkojen lisäksi alueen on myös otettava huomioon sote-alan opiskelijoiden harjoitteluiden mahdollistaminen – näin paikalliset osaajat pääsevät osaksi työyhteisöä jo opintojen aikana.

Etelä-Savon hyvinvointialueella on kaikki mahdollisuudet olla mielenkiintoinen työnantaja, kun saamme yhteistyössä vietyä asioita eteenpäin.

Laura Hämäläinen

aluevaaliehdokas (kesk.), Mikkeli

Maija Hämäläinen

aluevaaliehdokas (kesk.), Sulkava