Mielipide: Häviääkö pienemmät kunnat ja niiden paikalliset palvelut aluevaaleissa?

Uuden hyvinvointialueen tehtävä on sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestäminen. Näiden palveluiden toimivuus on elinehto kaikille maakuntamme paikkakunnille ja meille asukkaille.

Ennusteiden mukaan isot kaupungit ja puolueet näyttävät vievän vallan tulevissa aluevaltuustoissa, jos ihmiset äänestävät kuten ennenkin. Jos valta keskittyy isojen kaupunkien edustajille, on suuri vaara, että pienempien kuntien palvelut saattavat huonontua entisestään, kun palveluja tullaan todennäköisesti keskittämään suurempiin palveluyksiköihin.

Sote-uudistus on valitettavasti valtakunnallisesti tarkasteltuna palveluiden keskittämistä suurempiin toimipaikkoihin. Tässä keskittämiseen tähtäävässä kehityksessä Etelä-Savon maakunta voi näyttää halutessaan toisenlaista suuntaa ja edistää kaikkien alueemme asukkaiden hyvinvointia tasapuolisesti asuinpaikasta riippumatta.

Juuri tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että uudessa hyvinvointialueen valtuustossa on myös pienempien paikkakuntien edustajia, turvaten koko maakunnan elinvoimaisen kehityksen. Minä lupaan aluevaltuutettuna, jos valtakirjan saan, puolustaa myös pienempien kuntien palveluita, koska lähipalveluista tinkiminen ei ratkaise hyvinvointialueemme ja maakuntamme tulevaisuutta.

Aluevaalit on koko maakunnan tulevaisuuden kannalta tärkeimmät vaalit koskaan. Meillä on maakunnassa kaksitoista jokainen omalla tavallaan upeaa paikkakuntaa, joiden yhteistyöllä voimme viedä koko Etelä-Savon elinvoimaa eteenpäin myös tämän Sote-uudistuksen avulla.

Nyt on aika keskittyä maakuntamme asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen tasapuolisesti luoden samalla Etelä-Savoon kaivattua elinvoimaa.

Paikallisten palveluiden puolesta voit vaikuttaa vain äänestämällä.

Toni Maczulskij

aluevaaliehdokas, Etelä-Savon sitoutumattomat, Mäntyharju

Siirry vaalikoneeseen

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka