Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Urpolan ladut kävelijöille – "Ikävää on huomata, että latujen hoito täällä Urpolassa hiipuu vuosi vuodelta"

Mielestäni kaupungin liikuntatoimen tulisi motivoida, kannustaa ja mahdollistaa asukkaiden liikkumista tasapuolisesti. Hiihtäjien onneksi talvi on alkanut loistavasti. Harvoin jo joulukuussa on päästy sivakoimaan luonnon lumilla näin paljon. Mutta kuka ja missä?

Kaupungin päättäjät haluavat kehittää Kalevankangasta liikunnan huippukeskukseksi, mikä on tietysti hyvä asia. Mutta ikävää on huomata, että latujen hoito täällä Urpolassa hiipuu vuosi vuodelta. Asun virallisen latuverkoston äärellä, mutta tarvitsen auton, jotta voin siirtyä harrastamaan hiihtoa kaupungin toiselle puolelle, Kalevankankaan hyvinhoidetuille laduille.

Loppiaisen hiihtokokemus Urpolan kympillä oli mieltä masentava. Olisi latukoneelle ollut töitä, mutta kone oli latuinfon mukaan Kalevankankaalla! Niinpä rohkeasti kerron mielipiteeni:

1. Latujen kunnossapito Urpolassa kannattaa lopettaa ja käyttää vapautuva pieni resurssi hyödyllisemmin.

2. Urpolan lammen ympäristössä kävelijöiden ja koiria ulkoiluttavien turvallisuus paranee, kun he saavat käyttää reittejä yksinoikeudella eivätkä satunnaiset hiihtäjät ilmaannu reitille. Myös suukopu ja laturaivo jäävät historiaan.

3. Satunnaisten hiihtäjien hyvinvointi paranee, kun ei tarvitse yhtenään kytätä latuinfoa somessa – mikä päivä latukone on ajanut – ja turhat toiveet hyvästä laadusta väistyvät. Puhumattakaan niistä ikävistä kokemuksista, kun toiveikkaana riennät ladulle ja huomaat lumisen baanan ja umpiladun.

Helvi Janhunen

luisteluhiihdon harrastaja, Mikkeli