Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Vaalilupauksia vai realismia?

Puolueet ovat asettaneet ehdokkaansa ensimmäisiin aluevaaleihin. Niin ehdokkaat kuin puolueetkin lupaavat äänestäjille palvelujen pysymistä ennallaan, jotkut jopa lähipalvelujen paranemista. Totuus kuitenkin on, että rahoitus ratkaisee palvelujen kohtalon, ja rahoituksesta päättää pitkälti valtion hallinto.

Annatko siis äänesi vaaleissa ehdokkaalle tai puolueelle, joka tarjoaa kauneinta pakkausta? Vai kannattaisiko pitäytyä rehellisyydessä ja realismissa?

Rehellisyys ja politiikka eivät aina ole kansalaisten mielessä toisiinsa liittyviä käsitteitä. Nyt kuitenkin ollaan rakentamassa aivan uutta toimintamallia ja hallinnon tasoa, joten on myös mahdollista luoda uutta luottamusta Etelä-Savon maakuntaan, niin asukkaiden kuin päättäjien välille.

Luottamus rakentuu sille, että sovituista asioista pidetään kiinni. Yksikin valtuutettu pystyy halutessaan huolehtimaan siitä, että päätökset menevät oikein. Se vaatii vain uskoa itseensä, luetun ymmärtämistä ja rohkeutta olla erimieltä tarvittaessa.

Itse olen avoin kaikille niille avauksille ja ehdotuksille, joilla alueen sote- ja pelastuspalvelut pystytään turvaamaan, tai niitä parantamaan, mutta realismista, rehellisyydestä ja maalaisjärjestä päätöksen teossa en tingi.

Mauri Taipale

aluevaaliehdokas (kok., sit.), Mäntyharju