Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Tehdään sote-sukupolvenvaihdos

Aluevaltuustomme aloittaa haastavissa merkeissä. Rahoituksesta puuttuu 27 miljoonaa euroa, joka on katettava automaatiolla, leanilla ja logistiikalla sekä leikkauksin nykyiseen palveluverkostoon.

Valtion taholta leikkauslistalle rahan vuoksi on laitettu Savonlinnan sairaala. Tätä savonlinnalaiset vastustavat ja ajavat leikkauksia sekä Savonlinnan että Mikkelin sairaalan toimintoihin.

Jompikumpi varmasti tapahtuu ja tilalle pitää mielestäni etsiä ja kehittää yksityisiä hyvinvointipalveluyrityksiä sekä niille itsemaksavia asiakkaita alueemme väestöstä ja hyvinvointimatkailijoista. Täältä käsin voidaan myös tehdä etäpalveluita ympäri maan sekä palveluita kausiasukkaillemme, jos henkilöstöä löytyy. Vaatii neuvottelutyöntekoa sekä yhteistä tahtotilaa.

Savonlinnan sairaala soveltuisi yksityisten hyvinvointiyritysten paikaksi, Mikkeli taas maakunnan ykkössairaalaksi sekä eri toimialojen opiskelu- ja yrityshubkaupungiksi. Pieksämäki toimii hyvin palvelutalotoimintoja tarjoavana peruspalvelukaupunkina. Senioriasumis- ja palvelutalotoimintaa pitää olla ympäri maakunnan.

Talous, terveys ja turvallisuus ovat asioita, jotka luovat ihmisten hyvinvoinnin. Minulle controllerina tuossa järjestyksessä. Tasapainoisella kotitalouksien, yritysten ja julkisten toimijoiden taloudella ylläpidetään terveyttä ja turvallisuutta. Turvallisuuden kannalta ammattitaitoisen pelastustoimen ja ensihoitovalmiuden säilyminen sekä riittävät sosiaali- ja mielenterveyspalvelut jokaisessa kunnassa tärkeitä.

Äänestyspäätöstä tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota, että mukaan tulee riittävästi muitakin kuin julkisen soten edustajia jotta siirtymä tapahtuu sujuvasti ja ylipäätään tapahtuu. Tehdään Etelä-Savosta nykyaikainen, hyvinvoivien ihmisten ja yritysten, vauraiden kotitalouksien maakunta.

Sari Hannukainen

controller, omistaja-yrittäjä, aluevaaliehdokas (kok.), Mikkeli