Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Keskitytään oleelliseen

Länsi-Savon vaalipaneelissa kysyttiin, mitä ilmastotoimia aiotte tehdä hyvinvointialueella? Vastaukseni oli: "Ei mitään". Kantani oli eri kuin muilla puolueilla.

Miksi vastasin näin? EU:n direktiivit ohjaavat Suomen lainsäädäntöä. Ilmastolaki tuo hyvinvointialueelle ilmastotoimet, joihin uudet valtuutetut eivät voi vaikuttaa suuntaan tai toiseen. On jo suuri haaste vastata näihin lakisääteisiin vaateisiin, sillä ne tuovat aina myös taloudellisia vaikutuksia. Niin kuin olemme joutuneet hyvin konkreettisesti toteamaan muun muassa polttoaineen- ja sähkön hinnan hirvittävässä nousussa.

Tämän takia perussuomalaiset eivät lähde ajamaan omia ilmastotoimia hyvinvointialueille näiden lisäksi. Jos muut puolueet tulevat niitä esittämään, on muistettava, että ne tulevat maksamaan. Perussuomalaiset keskittyvät siihen oleelliseen, eli hyvinvointialueen ihmisten terveyteen ja turvallisuuteen.

Sami Järvinen

kaupunginvaltuutettu, aluevaaliehdokas (ps.), Mikkeli