Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Hyvinvointi on arvokkainta

Aluevaaleilla valittavan hyvinvointialueen valtuuston tehtävänä on sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen kehittäminen ja tulevaisuuden hyvinvointialueen rakentaminen.

Ensimmäinen valtuusto suunnittelee hyvinvointialueen toimintamallit ja vastaa siitä, että kaikki asukkaat saavat tulevaisuuden sote-palvelunsa laadukkaasti ja tasapuolisesti koko alueella. Äänestämällä voi vaikuttaa, ketkä hyvinvointialuetta koskevista asioista päättävät.

Ensimmäiset aluevaalit ovat erittäin tärkeät, sillä tulevan neljän vuoden aikana tehdään päätöksiä, joilla on pitkät alueelliset vaikutukset palveluiden saatavuuteen. Palveluiden tulee olla laadukkaita ja yhdenvertaisesti saavutettavissa.

Etelä-Savon hyvinvointialue on alueellisesti hyvin erilainen ja erilaisuus tulee huomioida palveluiden kehittämisessä. Kehittäminen on tehtävä hyvällä yhteistyöllä, otettava huomioon alueelliset erot ja palveluiden tuottamisen tarve sen mukaisesti.

Meillä on alueella kaksi yhteispäivystyssairaalaa ja henkilöstön saatavuus tulee turvata, niin ettei siitä ole uhkaa sairaaloiden toiminnalle. Varsinkin Savonlinnan erikoissairaanhoidon päivystys ja keskussairaalan toiminta tulee varmistaa Mikkelin sairaalan rinnalla.

Hyvinvointialueella tulee kehittää myös ennalta ehkäiseviä toimintamalleja ja ohjata asiakkaita sekä riskiryhmiä ennalta ehkäisevän toiminnan käyttäjiksi. Yhteiskunnalliset vaikutukset näkyvät hyvinvoinnin parantuessa sote-kustannusten säästöinä ja tällä varmistetaan rahoituksen riittävyyttä tulevaisuudessa.

Veikko Myyryläinen

aluevaaliehdokas (sd.), Mikkeli

Eija Stenberg

aluevaaliehdokas, (sd.). Savonlinna