Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kaikki Puumalan puolesta

Vuosia sitten tuli televisiosarja "Kaikki Puumalan puolesta". Nyt jos koskaan olisi aika toteuttaa kyseistä tarkoitusperää. Tahtotila rakentaa kunnon palvelutalo, jossa riittäisi asuntoja kaikille vauvasta vaariin. Puumala on ykköspaikka asua, on puhdasta ilmaa, puhtaat vedet, marjaisat metsät ja kalaisat vedet. Liikenneyhteydet ovat hyvät ja vesiliikennereitit vaikka Välimerelle saakka.

Kulttuuripuoleltakin löytyy niin teatteria, elokuvaa kuin kirkkokin. Kyllä ihmiset hyvän ymmärtävät ja muuttavat Puumalaan. Näin meillä väki kasvaa ja hyvinvointi. Mutta ennen pitkään, töppösen liike hiipuu ja palveluja tarvitaan. Siksi kunnollinen, monipuolinen, lähes täydellinen keskus yksilöllisine asuntoineen ja yhteisöllisine tiloineen tarvitaan.

Luonnossa hyvä esimerkki on muurahaispesä, joka kasvaa asukkaiden lisääntyessä, kun olosuhteet ovat hyvät. Uskomatonta, vaan realistista. Rahalla saa ajallisen elämän tarpeita, ei muuta kuin toimeksi vaan ja uutta luomaan. Suurin oppikirja sanoo: "Usko on luja luottamus siihen mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy."

Heino Korhonen

Puumala