Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kierrättäminen on helppoa

Kierrättämisestä puhutaan, mutta tekevätkö ihmiset sen eteen tarpeeksi?

Kierrättäminen on helppoa ja kaikille mahdollista. Monesta marketista löytyy kierrätyspaikkoja, johon voi lajitella paperit, muovit, lasit ja energiajätteet. Mutta osassa pienistä kylistä ei ole kierrätyspaikkoja, mikä on ongelma. Sekin on ratkaistavissa: voi esimerkiksi sopia jonkun kanssa, joka käy isommassa kaupungissa, että tämä vie kierrätettävät jätteet sinne sitten. Kaupungeista löytyy kierrätyskeskus varmasti, johon voi viedä kaiken.

Kierrätys auttaa ilmastoa ja hidastaa ilmastonmuutosta. Kierrättäminen ei aiheuta paljoa vaivaa, jos kaikki laittaisivat ne roskat roskiin eivätkä heittäisi niitä maahan. Kierrättäminen on tärkeää, koska maailmamme voi aina paremmin kierrätetty roska roskalta.

Voit kierrättää samalla kun käyt kaupassa, otat vaan pullot ja kaikki muut mukaan ja laitat ne oikeisiin roskiksiin. Apteekkiin voi viedä tyhjät ja vanhat lääkkeet. Paristot voi viedä teipattuna kauppojen auloissa oleviin keräyslaatikkoihin, joista kauppa vie materiaalit pidemmälle kierrätettäviksi.

Kaapo Turkki

8A-luokan oppilas, Mäntyharjun yhtenäiskoulu