Mielipide | Harrastukset tarvitaan myös korona-aikana

Mielestäni harrastuksia ei pitäisi sulkea kokonaan korona-aikana. Etenkään lasten ja nuorten harrastuksia ei pitäisi sulkea.

Olen myös itse mukana Mäntyharjun harrastustoiminnassa, ja minusta on ikävää, että harrastuksia on jätetty tauolle tai niiden alkamista on siirretty koronan takia. Kun harrastuksia ei olekaan silloin kun niitä normaalisti olisi, ei välttämättä olekaan tekemistä. Silloin saattaa päätyä korvaamaan harrastukseen käytetyn ajan jollain huonommalla tekemisellä.

Varmasti monet ajattelevat, että ylimääräisen ajan voisi käyttää hyvin koulutehtäviin tai kotitöihin, mutta mielestäni niiden ohella tulisi olla muutakin, kuten joku harrastus. On hyvä huomioida myös kilparyhmät, jotka tarvitsevat harjoituksia normaalisti, sillä kilpailuja ja turnauksia eri lajeissa ei kuitenkaan ole peruttu eri puolilla Suomea.

Harrastuksissa on paljon hyviä puolia. Ne ovat usein hyvää yhteistä tekemistä kavereiden kanssa, ja niiden avulla tulee helposti lisättyä liikuntaa tai kehitettyä muita taitoja.

Mielestäni harrastusten perumisen sijaan voitaisiin entistä tarkemmin esimerkiksi noudattaa turvavälejä, jos se on mahdollista, huolehtia käsien pesemisestä ja välineiden desinfioinnista, käyttää maskeja sekä tarvittaessa jakaa harrastajat pienempiin ryhmiin.

Anni Jordan

8B-luokan oppilas, Mäntyharjun yhtenäiskoulu

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka