Mielipide | Kiitos hyvistä hiihtoladuista

Kiitos kaupungin liikuntatoimelle ja latujen kunnosta huolehtiville työntekijöille hyvistä hiihtoladuista. Näitä latuja kuntohiihtäjänkin on hyvä hiihdellä.

Kehitettävääkin vielä olisi: Kalevankankaalta Latupirtille johtavalla osuudella Tuskussa Marssitien mutkan ja Sannastinraitin alkupään välinen katualueella oleva latuosuus on reilun sadan metrin matkalla huono. Hiihtäjille ja varsinkin lapsille se on myös erittäin vaarallinen. Samalla alueella liikkuvat hiihtäjät ja Karkialammen varuskunta-alueelle ajavat autot. Ahtautta pahentaa Jyväskylään johtavan valtatie 13:n alitussilta.

Kun laduntekijät ajavat latukoneella Marssitien pientareella sijaitsevan ladun kuntoon niin hetken päästä kadun kunnossapidon porukka auraa hiekoitussepeliset lumet ja jäät ladun päälle. Tänäkin talvena tämä on tapahtunut jo monta kertaa.

Ensihätään voisi katujen kunnossapitäjien ja liikuntatoimen hiihtolatujen ylläpitäjien työnjohdon istua samaan pöytään ja katsoa miten voitaisiin toimia siten, että kummankin tavoitteet kohtuullisesti hoituisivat.

Turvallinen ja käytännöllinen ratkaisu olisi rakentaa kaupungilta kesken jäänyt Pohjoisväylästä alkava Marssitien alkupää valmiiksi nykyisen Marssitien mutkaan saakka. Kadun yli tulisi rakentaa korotettu suojatie hiihtäjille ja lenkkeilijöille. Valtatien alitustunneli ja väylä jäisi asemakaavan mukaisesti kevyen liikenteen väyläksi, johon latu mahtuisi hyvin. Latupirttikin saattaisi hyötyä lisääntyvinä kävijöinä.

Jukka Pöyry

kuntohiihtäjä, kaupunginvaltuutettu (kd.), Mikkeli

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka