Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Pettääkö kunto vai sauva?

Monen ulkolaisen ja kolmen suomalaisen huippuhiihtäjän taival Pekingin olympialaisissa päättyi sauvojen katkeamiseen. Tämä ei ollut suinkaan ensimmäinen kerta. Näin on tapahtunut valitettavan usein 2000-luvun arvokisoissa.

Suomalaisista sauvojen poikkimenosta maksoi kovinta hintaa Jasmi Joensuu sprinttihiihdossa. Hän menetti siinä mahdollisuutensa päästä mukaan muille hiihtomatkoille. Krista Pärmäkoski koki sauvarikon 30 kilometrin hiihdossa vaikuttaneen hänen mitalimahdollisuuksiinsa.

Ihmettelen suuresti tuota hiihtourheilussa normaaliksi muuttunutta tilannetta. Kukaan ei tunnu kritisoivan sitä, eivät hiihtäjät, valmentajat, saati hyvinkin pätevän tuntuiset kommentaattorit. Tai Hiihtoliiton ja Olympiakomitean edustajat.

Mitähän sauvojen valmistajat tuumaavat tilanteesta? Ehkä tekevät kehitystyötä sauvojen vahvistamiseksi, mutta tulos ei ole hääppöinen. Toisaalta se ei saata haitata heitä; jokainen hyvin kallis poikkimennyt sauva on heille vaan tulonlähdettä.

Eero Hynninen

Mikkeli

Mitähän sauvojen valmistajat tuumaavat tilanteesta?