Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyhäpäiväksi Rukoillen kohti pääsiäistä

Tulevana sunnuntaina vietämme laskiaissunnuntaita. Laskiaiseen kuuluvia juhlapäivä ovat laskiaissunnuntai sekä kaksi päivää myöhemmin oleva laskiaistiistai. Sitä seuraavana päivänä, tuhkakeskiviikkona, alkaa 40 päivää kestävä paastonaika. Paastonaika päättyy pääsiäisenä, Kristuksen ylösnousemuksen juhlapäivänä.

Laskiaissunnuntain kirkollisena aiheena on Jeesuksen vaelluksen alku kohti Jerusalemia. Tuon matkan aikana eläydymme hänen kokemiinsa koettelemuksiin sekä hänen kärsimyksiinsä ja kuolemaansa. Paastomatkan aikana meidän tulee samaistua myös ihmiskunnan ja lähimmäistemme kärsimyksiin. Tämä samaistuminen tapahtuu rukouksen välityksellä.

Pian alkavana paastonaikana me erityisellä tavalla samaistumme Ukrainan kansan koettelemuksiin ja kärsimyksiin sodan keskellä. Nyt on aika rukoilla ukrainalaisten puolesta. Näin meidän tulee tehdä itse tykönämme, mutta myös yhdessä jumalanpalveluksissamme.