Sano se | "Ei olla niin hölmöjä, että myytäisiin"

Sano se -palstalla ovat tällä kertaa puheenaiheina muun muassa energiayhtiön myynti, hyvin hoidetut ladut ja maatalouden tilanne.

Sähköstä voi tulla pula. Suomeen tuodaan 15 % ja osa Venäjältä. Voipi mennä hana kiinni. Ese tekee sähköä kotimaan tarpeilla ettei jäädä pimeään ja lisäksi lämpöä ettei palelluta. Ei olla niin hölmöjä että myytäisiin tuo laitos tai osia siitä.

Järki käteen

Mikkeli-Kangasniemi tiellä hirvet vahtivat nopeuksia. Välillä körötellään 60 kilometrin rajoituksella.

Malttia

On se kumma,että suuri länsi eli Eurooppa ja USA yhdessäkään eivät pysty lopettamaan sotaa ja siviilien tappamista Ukrainassa. Vastassa on oikeasti vain yksi vainoharhainen vallanhimoinen diktaattori. Odottamalla, spekuloimalla ja kokouksia pitämällä eivät saarretut syyttömät siviilit tule autetuiksi.

SMS

Niitä latuja on ollut ilo hiihdellä, kiitos.

Satu Taavitsainen on itse ollut vaikuttamassa kaupan ahneuteen osuuskaupan hallinnossa.

Mikset vaikuta

Valitsemamme poliittiset päättäjät! Uuteen maailmantilaan jouduttuamme entistäkin tärkeämpää pitää ESE:n energia tuottoineen omassa hallussa.

Omavaraisuus

Satu Taavitsainen. Kirjoitat, että "Mikkelin on oltava mahdollisimman energiaomavarainen. Sen toiminnan rungon muodostaa mikkeliläisille kohtuuhintaisen kaukolämmön tuotanto ja sähkönsiirto". Minäkin olin kuvitellut olevani mikkeliläinen, vaikka Suur-Savon sähkö toimittaakin minulle sähkön. Ilmeisesti Satu ei ole kiinnostunut meidän liitoskuntien huoltovarmuudesta!

Tasavertaisuutta päätöksiin

Otavan Nahka ja Tekstiili Nuijanmiestenkadulla, sieltä saa aina ystävällistä ja ammattitaitoista palvelua. Kiitos jälleen!

Tyytyväinen

Tämä hallitus ei tule tekemään mitään tuntuvia toimenpiteitä maatalouden hyväksi. Tämä hallitus on pettänyt viljelijät, eikä siihen voi milloinkaan luottaa.

Vai mitä Leppä?

Tässä uhkaavassa tilanteessa paljastuu mihin tilaan hallitus on ajanut Suomen. Ei saa metsästää, ei saa kalastaa, ei saa käyttää turvetta, ei saa hakata metsiä, maanviljely on ajettu alas, ei pysty kohta liikkumaan pidempiä matkoja, kansalaiset on kuin Venäjällä valtiota varten, eikä valtiovalta kansalaisia varten jne. Miten suomalaiset selviää, jos/ kun ajat kovenee.

Alas hallitus

Otsikko antaa itse jutusta joskus aivan toisenlaisen kuvan, eikä se koske ainoastaan iltapäivälehtiä.

Lukija

Meitä on kehoitettu valitsemaan kotimaista. Nyt on töitä, rauha, ruuat ja polttoaineet uhattuna. Kannattaako kiusata edes omaa lähinaapuria, työkaveria tai muita hätää kärsiviä. Kuppikunnan hovissakin kannattaa järkevöityä!

Itse ajatella

Kiitos Tuomo Koukonen, olet tehnyt jälleen hienot ladut Annilan- ja Kyyhkylänselän alueelle. Niitä latuja on ollut ilo hiihdellä, kiitos.

Risto Rouhiainen

Voisiko herra talotohtori Kaila joskus vastata kysyjän kysymykseen ja antaa ratkaisuja ongelmiin eikä päteä 50-luvun maalimyrkkytiedoillaan. Todella harvoin tulee vastausta kysyjän ongelmaan.

Maalari

Katson ihaillen, suurella kunnioituksella paralympialaisia. Kisailijat yltävät uskomattomiin suorituksiin. Kultaa on saatu, mutta ei soitettu porilaisten marssia, kuten Iivo Niskaselle.

Ei tasa-arvoa

Huh, mitä hölmöilyä Mlin energia ryhmältä. Tällaisena maailmanaikana myytäisiin energiayhtiö??? Kysymys: Mikä on se säästö käyttötalouteen, joka saavutetaan energiaosakkeiden myynnillä, ei mikään, eli ylisuuret käyttömenot jatkaa vain paisumistaan oma päätösvalta energia-asioihin menetetään, jonka kaupunkilaiset maksaa kalliisti.

Nyt järki käteen

Kun sairastaa flunssaa, käsketään jo ensi oireisiin ottamaan särkylääkettä taittamaan viruksen voimaa ja helpottamaan oloa. Mitä tapahtuu omalle puolustusjärjestelmälle, kun aina tasoitetaan sen kynnystä tehdä työtä.

Puolustus laiskistuu

Eseä ei pidä myydä ei sitten siivuakaan. Tarvitaan oma sähkö ja lämpö tässä epävarmassa tilanteessa. Kukaan ei tiedä jos myyt osan kuka sen omistaa 5 vuoden päästä voi olla Venäjältä. Onhan Kalevankankaalla paljon halleja huonolla tuotolla, voi myydä pois.

Oma on oma

Anttolassa ladut olleet erinomaisessa kunnossa tänä talvena, erityisesti jääladut. Super hienoa työtä latumestarilta.

Hiihtäjätär Anttolasta

Eikö kaikkien puolueiden hallitusvastuussa, jopa oppositiossa pitäisi kantaa huolta Suomen maataloudesta ruuan ja työpaikkojen saannin vuoksi? Ei ole vain Keskustan asia.

Kaikki tarvitsevat ruokaa

Hyvä myyntikohde olisi vanhan Rokkalan meijerin rakennusoikeus koko alueelle. Hinta olisi n. 50 miljoonaa. Asia selvisi sillä.

Sopiva kohde

Vieläkö ne demarit kuvittelee että kun maataloutemme on ajettu nurin, ruokaa tulee rajattomasti ulkomailta näinä yhä vain epävarmemmiksi tulevina aikoina?

Älkää unta nähkö demarit

Kuuluuko vasemmistolaisuuden kriteereihin viha talonpoikaa kohtaan? Ehkä sanotte että tukia tässä vihataan. Siis mitä, viljelijän palkkaa? Eikö heillä ole oikeutta siihen? Mitä jos minäkin sanon että jussit vihaa duunareiden pekkasia ja muita lomarahoja. Miksi lomalta saa rahaa?

Ei mene minun jakeluun

Nimimerkille "Ministeri hoi". Kolmen euron leivässä maanviljelijän osuus on alle 10 centtiä. Mieti mihin mennee se 2,90? Oisko siellä se oikea tehostamisen paikka. Kauppa kiristää ja riistää alkutuottajaa mm. rakentamalla entistä näyttävämpiä ja suurempia kauppakeskuksia.

M.o.t

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka