Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Voitot tuovat uusia voittoja – Jukurien menestys ruokkii myös tulevaa

Lokakuun 26. päivänä Mikkelin Jukurit voitti Kalevankankaalla Turun Palloseuran 3–0. Kyse oli sarjajumbon ja sarjan kärkijoukkueen kohtaamisesta. Selvä kotivoitto yllätti, ja tuon päivän jälkeen yllätyksiä on nähty niin monta, etteivät ne enää ole yllätyksiä.

Jääkiekkoliigan runkosarja päättyi tiistaina. Nyt Mikkeli valmistautuu liigahistoriansa ensimmäisiin pudotuspeleihin. Jukurit on jo nyt kauden suurin puheenaihe, lähes sensaatio.

Ennen kauden alkua Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen ilmoitti tavoitteeksi suoran pudotuspelipaikan. Tavoite on saavutettu, mutta nälkä kasvaa syödessä.

Koronarajoitukset ovat vieneet mikkeliläiseltä yleisöltä mahdollisuuden täysipainoisesti nauttia menestyksestä ja voittamisesta. Kun rajoitukset lopulta purettiin, hallikin on viime peleissä alkanut täyttyä ensimmäisen liigakauden tapaan.

Menestys tunnetusti ruokkii uutta menestystä. Joukkueen sisäisen kemian lisäksi kyse on tämän kauden osalta myös taloudellisesta menestyksestä. Pääsy ensi kaudeksi jääkiekon mestareiden liigaan CHL:ään tuo uusia kansainvälisiä pelejä ja sen pitäisi tuoda seuran kassaan myös uusia tuloja. Ja mitä pidemmälle tämä kausi jatkuu pudotuspeleissä, sitä tukevampi on taloudellinen pohja ensi kaudelle.

Mikkelin seutu on pieni talousalue. Yleisömäärissä ja yritysyhteistyössä ei voida yltää suurseurojen tasolle. Tämä näkyy Jukureiden toiminnassa niin, että resurssit muun muassa pelaajahankintoihin ovat tulevaisuudessakin liigajoukkueiden pienimmässä päässä.

Pitkällä aikajänteellä kuitenkin juuri talous määrittää ne reunaehdot, joilla Jukurit voi tulevina vuosina menestystä tavoitella. Seuran omistajat tämän tiedostavat. Talvella vaihtunut taustayhtiön hallitus tekee töitä sen eteen, että taloudellinen pohja laajenisi.

Joukkueen pelillinen menestys helpottaa tätä työtä. Ei haittaisi vaikka nyt mentäisiin niin sanotusti päätyyn saakka.

timo.laitakari@lansi-savo.fi