Pääkirjoitus Säästöistä sopu, palkoista poru

Mikkelin valtuusto hyväksyi maanantaina yksimielisesti tälle vuodelle suunnitellut säästöt. Se oli hyvä viesti kyvystä sopia. Pinnan alla silti kuohuu. Tulevien vuosien osalta yksituumaisuutta ei ihan löytynyt.

Kaupungin Patuksi nimettyä säästöohjelmaa veivataan valmistelussa ainakin kevät, sillä moni tulevia vuosia koskeva säästökohde on jatkovalmistelussa. Sinne lentokentän ja toisen asteen koulutuksen jatkoksi lykättiin lopulta muun muassa uimahallin lakkauttaminenkin.

Sinällään on fiksua, ettei vaikeita asioita päätetä huonolla ja nopealla valmistelulla, vaan käytetään kaikki aika, mikä käytettävissä on. Kunhan päätöksen sitten tulevat. Kunhan linja pitää.

Omat turhat lisäkierteet poliittiseen päätöksentekoon saatiin viranhaltijajohdon palkankorotuksista. Niiden osuminen keskelle henkilöstön yt-neuvotteluja ja ison säästöohjelman valmistelua oli onnetonta. Kuntalaisen on helppo ynnäillä, mitä kaikkia säästökohteita voitaisiin palkankorotuksiin käytettävillä rahoilla perua.

Päätökset palkantarkastuksista oli tehty jo syksyllä. Nyt päätöksiä vain pantiin toimeen. Sinällään korotukset siis piti tehdä, mutta miettiä voi, olisiko tämän miinakentän voinut kiertää.

Aina kun kaupungin pitää säästää, esille nousee – sekä poliitikkojen että kuntalaisten puheissa – "kaupungin laaja päällikkökerros". Sieltä ne säästön kuulemma pitäisi ottaa. Ellei sitten johdon palkoista.

Vaikka nyt nähdyt palkankorotukset osuivat väärän ajankohtaan, on syytä todeta, että kaupungin talousongelmien takana eivät ole liiallinen esimiesten määrä tai johtajien liian kovat palkat.

Kun kaupungilla on pari tuhatta työntekijää, esimiehiä ja johtajiakin tarvitaan. Myös hallintoa tarvitaan, jotta kaupunki voi hoitaa lakisääteiset velvoitteensa ja palvella asukkaitaan.

Sekään ei ole väärin, että kaupunki maksaa tärkeimmille viranhaltijoille sellaista palkkaa, että tehtävä houkuttelee osaavia ihmisiä. Halvin ei ole kuntalaisen kannalta parasta.

Näkökulman voisi vaihtaa. Lopetetaan esimiesten määrästä ja johtajien palkoista marmattaminen. Vahditaan mieluummin esimiestyön laatua ja johtamista.

timo.laitakari@lansi-savo.fi