Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Tehdäänkö tutkimus, rehtorit?

Nyt kun pahin omikron-aalto sekä flunssa-aalto kouluissa alkaa olla ohi, niin pyytäisin koulujen rehtoreita kiinnittämään huomion yhteen seikkaan. Teillä on hallussanne koulunne poissaolotiedot sekä niiden yhteenvedot muutaman hiirennapsun päässä. On ollut tapana, että samassa koulussa on luokka-asteita, joita maskitetaan maskisuositusten ollessa voimassa sekä luokkia, joissa maskeja ei tarvitse pitää. Eli siis on maskiryhmät sekä niille verrokkiryhmät. Verratkaa näitten kahden ryhmien välisiä sairaspoissaoloja tautiaallon aikana.

Jos maskit väitetysti suojaavat tartunnoilta, pitäisi näillä kahdella eri ryhmällä olla merkittävä ero sairaspoissaolojen määrässä. Jos taas sairaspoissaolojen määrä on sama, voidaan todeta, että maskit eivät suojaa koulussa ja niiden käyttö on turhaa. Nämä tiedot olisivat tärkeitä jatkoa ajatellen. Myös Essoten pandemiatyöryhmät olisivat varmasti kiitollisia teidän toimittaessanne heille heidän niin kovasti kaipaamaansa dataa.

Lasten maskittaminen vain varmuuden vuoksi ei ole varmasti kenenkään mielestä miellyttävä asia. Tähän saisi nyt pätevää lisätietoa.

Kari Laitinen

luokanopettaja

Pieksämäki

Tähän saisi nyt pätevää lisätietoa.