Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Tuetaan intoa sote-työhön

Suhtautumista työhön samanlaisella innolla, luovuudella ja omistautuneisuudella kuin työskentelisi omassa yrityksessään, sitä on sisäinen yrittäjyys. Jokainen meistä tietää, että terveydenhuollossa eletään suurten muutosten aikaa. Väestö ikääntyy, on säästövaatimuksia, teknologia ottaa yhä isompaa roolia sekä työntekijöiden jaksaminen ja riittävyys huolestuttaa. Nämä kaikki tuovat mukanaan isoja haasteita tulevaisuudessa ja niihin on pystyttävä reagoimaan.

Ei yksin riitä, että kuntalaiset ovat äänestämällä valinneet aluevaltuutetut hyvinvointialueilleen. Uudistuksessa tarvitaan myös sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, jotka löytävät realistisia ja luovia vaihtoehtoja käytössä olevien resurssien puitteissa.

Sisäinen yrittäjyys ei ainoastaan kehitä yksittäistä työntekijää tai työyhteisöä, vaan parhaimmillaan se mahdollistaa koko terveydenhuollon toiminnan kehittymisen laajalla, kaikki sektorit huomioivalla kentällä. Muutos saattaa kuitenkin vaatia riskinottoja ja olemassa olevien toimintamallien kyseenalaistamista. Tosin, jos emme uskalla tuoda omia mielipiteitämme ilmi ja teemme asiat aina vanhalla entisellä tyylillä, muuttuuko tällöin mikään?

On tärkeää, että työntekijöiden sisäistä yrittäjyyttä, heidän intoa ja paloa, tuetaan ja kannustetaan hallinnosta lähtien. Arvostetaan työntekijöiden mielipiteitä ja tuoreita, uusia näkemyksiä, myös alan opiskelijoiden tuomina. Annetaan sisäiselle yrittäjyydelle tilaa ja herätellään sitä esille. Jos löytää ja tunnistaa itsestään sisäistä yrittäjyyttä, tuo se myös omalta osaltaan työhön mielekkyyttä sekä antaa ympärillä oleville ihmisille paljon.

Muutoksessa ja sen onnistumisessa tarvitaan osaavaa, ammattitaitoista henkilöstöä.

Maija Hämäläinen

Mikkeli

Arvostetaan työntekijöiden mielipiteitä.