Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Suur-Savon Sähkö -konsernin talous vahvistuu vakaasti

Vuoden 2021 marraskuu ja joulukuu olivat konsernimme historian vaikeimmat taloudellisesti. Eurooppalainen energiamarkkina ajautui historialliseen kriisiin, johtaen ennennäkemättömiin sähkön hintapiikkeihin sähkön tukkumarkkinoilla. Toimimme useiden kymmenien miljoonien eurojen tappioiden verran puskurina tukkumarkkinoiden sekä asiakkaidemme välillä. Poikkeusolosuhteen aiheuttamia tappioita korosti konsernimme toimintamallin keskeneräinen muutosvaihe juuri marras-joulukuun vaihteessa. Tappiot olivat kertaluontoisia, ja niiden juurisyyt on laitettu kuntoon.

Konsernimme toiminnan vuosien helminauhaan vuosi 2021 kuitenkin toi yhden rikkinäisen helmen ehjien helmien jatkumoon. Vuonna 2022 konsernimme taloudellinen tulos tulee olemaan jälleen hyvällä tasolla.

Liiketoimintomme, sekä organisaatiomme, ovat erittäin vahvoja. Ongelmien rajautuessa yhteen liiketoimintaan, ja ajallisesti rajattuun sähkömarkkinoiden häiriötilanteeseen korjaavat toimenpiteet on mahdollista tehdä tehokkaasti. Ongelma on vakavampi organisaatioissa, joissa rakenne ja operatiivinen toiminta eivät anna edellytyksiäkään parempaan suoritukseen.

Olennaista on tulevaisuus.

Suur-Savon Sähkö -konsernin tase on vahva, ja se turvaa jatkuvuutta myös vaikeiden aikojen yli. Konsernimme tase on hallitusti hieman heikentynyt viime vuosina, investoidessamme voimakkaasti tulevaisuuden tuoton edellytyksiin, säävarmempaan sähköverkkoon, sekä hiilidioksidineutraaliin sähkön tuotantoon. On eri asia velkaantua syömävelkojen kuin tuottavien investointien seurauksena. Suur-Savon Sähkö -konserni investoi tulevaisuuden elinvoimaan.

Olli Miettinen kiinnittää huomionsa 76-vuotiaan konsernimme historiassa yhden vuoden heikkoon tulokseen (LS 8.4.). On harkitsematonta luoda yleistystä yrityksen toiminnasta yhden vuoden perusteella. Viime vuoden lopun liiketoiminnallinen tulipalo sammutettiin jo vuoden vaihteessa, ja sen tummunut hiillos on jo kylmennyt. Olennaista on tulevaisuus, jota maakunnallisena toimijana vahvasti rakennamme.

Markus Tykkyläinen

toimitusjohtaja

Suur-Savon Sähkö Oy

Lumme Energia Oy