Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | S-Juntta kaappaa tasavallan vallan?

Päivittäin näemme ja kuulemme miten osuuskauppa tekee vain hyvää ja pitää pitäjät asuttuna. Medioista olemme saaneet seurata miten mahdollisesti tuleva Prisma vetää alueelle elinvoimaa ja yrityksiä.

Mikähän on se ala tai yritys joka haluaa tulla kilpailemaan tämän tahon kanssa. Jos hyvä idea löytyykin, niin S sen kopioi, oli se grillivaunu tai kahvileipä.

Kuvitteleeko joku, että Mikkelin uusi Prisma vetää väkeä muualta kuten Ideapark, Ikea tai Tuuri? Ontuva perustelu investoinnille kun ostovoima vähenee.

Missä piileksii kilpailuviranomainen?

Kaupungin osuus kustannuksista on taas avoin. On nostettava hattua, miten nämä ”osuuskunnat” on rakennettu sitouttamalla politikkoja ja vaikuttajia kuntatasolta aina ministeritasolle saakka, eikä tietysti ilman pikku palkkioita. Lisäksi päälle alennukset tuotteista ja palveluista, onko reilua?

Media ei ole nähnyt tai ymmärtänyt aiheelliseksi laittaa esimerkiksi vaalikoneisiin ehdokkaiden sidonnaisuuksia, vaikka ne ovat ensiarvoisen tärkeitä tietoja äänestäjille. Kun järjestelmä toimii, sen avulla voidaan kaavoitus ynnä muut asiat sitten tehdä suosiolliseksi.

Aina, kun jotain uutta vihitään, mainitaan työllistäminen. Unohtuvat kuitenkin baarit, kaupat, huoltoasemat ynnä muut, jotka on suljettu. Näiden keskellä on vallinnut todellinen, oikea kilpailu. Missä piileksii kilpailuviranomainen?

Kun on saavutettu nykyinen tilanne voi ottaa hinnoissa ylimääräistä ja sitten ripauksen palauttaa. Esimerkki Jyväkylästä muutaman vuoden takaa: Ostimme kaverin kanssa kotimaiset talvikengät Vaajakoskelta Oksasen kaupasta, hinta 75 euroa. Illalla Jyväskylän keskustassa Sokoksella oli röykkiö täsmälleen samoja kenkiä asiakasomistajalle 129 euroa, ohjevähittäishinta 145 euroa.

Risto Honkanen

Kirjoittaja on mikkeliläinen.