Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Hoitajien joukkovoimalla muutokseen

Lähihoitajana olen sitä mieltä, että tehokkain painostuskeino hoitajien palkkauksen ja työolojen korjaamiseksi olisi, että me kaikki hoitajat kieltäydymme sopeutumasta epäinhimillisiin työolosuhteisiin, lopetamme jatkuvan joustamisen ja kynnysmattona olemisen.

Opetellaan sanomaan ei, vaihdetaan alaa ja lopetetaan työ liian pienellä peruspalkalla, hälytysrahalla ja niin edelleen. Ei suostuta häveliäisiin tuntisopimuksiin ja tarjottuihin alle sadan prosentin työtunteihin työsopimuksissa, koska näin tarkoituksellisen aliresursoinnin aikana töitä on ilman, että muserretaan työntekijän työsuhdeturvaa kieroilulla.

Palkoista on pystyttävä rohkeasti neuvottelemaan näin työntekijän markkinoilla enemmän myös kasvotusten työnantajan kanssa.

Työnantajan on pakko herätä, kun korttitalo romahtaa.

Olisiko lopulta meidän kaikkien hoitajien irtisanouduttava ja siirryttävä keikkalaiseksi, joiden työpanos arvotetaan hoitajamarkkinoilla korkeimmalle.

Niin ne sähkö- ja lvi-asentajatkin arvottavat jokaisen työminuutin ja ajetut kilometrit.

Lopulta työnantajan on pakko herätä, kun korttitalo romahtaa.

Alpi Ripatti

Kirjoittaja on mäntyharjulainen lähihoitaja.