Mielipide | Mikkelin pitää korottaa ääntä

Mikkelin ääni ei kanna valtakunnan päättäjien korviin. Edunvalvonnan heikkous havaittiin, kun Mikkeli havitteli Varastokirjaston siirtoa Kuopiosta Kalevankankaan Memory Campukselle.

Vuosia suunniteltu siirto jäi toteuttamatta, vaikka suunnitelman takana olivat asiasta vastaavat valtion johtavat virkamiehet. Valtiontalouden selvät säästöt ja Mikkelin strategiset panostukset jäivät poliittisen pelin jalkoihin.

Erityisen kitkerä lopputulos oli, koska ratkaisun avaimet olivat maakunnan oman ministerin eli savonlinnalaisen Hanna Kososen (kesk.) hyppysissä. Miksi hän ei tiede- ja kulttuuriministerinä tehnyt päätöstä oman maakunnan ja vaalipiirin hyväksi, se on jäänyt arvoitukseksi.

Kososen seuraaja tiede- ja kulttuuriministerinä oli Annika Saarikko (kesk), joka syksyllä 2020 päätti, että Varastokirjasto jää Kuopioon.

Yhteydet valtakunnan päättäjiin on luotava uudestaan.

Juuri nyt Mikkeli jatkaa pitkää vääntöään lentokentästä, jonka lakkautusuhka on todellinen. Koronan hidastamat kehittämistoimet eivät ole edenneet toivotulla tavalla.

Talouskurimuksen keskellä kamppaileva Mikkeli on koputellut koko kuluneen vuoden ministerien oville. Vastausta neuvottelukutsuun ei ole saatu enempää valtiovarainministeri Saarikolta kuin puolustusministeri Antti Kaikkoseltakaan (kesk).

Mikkeli kaipaa pikaisesti linjausta valtion osallistumisesta kentän kustannuksiin. Muuten on vaarana, että kallis liikennepaikka jää pysyvästi lykkäämään voikukkaa.

Varastokirjasto, lentokenttä, Otavan opisto ja niin edelleen. Listaa voi jatkaa. Helsingin korkeilla päättäjillä on kovin vähän aikaa ja myötämieltä mikkeliläisten huolille.

Iso ongelma on, ettei Mikkelillä ole tällä vaalikaudella omaa kansanedustajaa. Äänestäjät ratkaisevat seuraavissa vaaleissa, saadaanko siihen muutos.

Yhteydet valtakunnan päättäjiin on luotava uudestaan. Kaupungin edunvalvonta on saatava parempaan iskuun niin, että viesti on kirkas ja esitystapa selkeä.

Tapio Honkamaa

Kirjoittaja on keskustan aluevaltuutettu ja kansanedustajehdokas Mikkelistä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka