Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Viimelumen latu

Kaupunginhallituksen kielteisen päätöksen vuoksi ensilumen latu tuskin lähivuosina siirtyy julkisuudessa esitettyyn paikkaan Kalevankankaalle. Kuitenkin tarvitsemme sinne hyvin hoidetun helpon ladun.

Menneenä talvena hiihtoladut oli hoidettu kyllä hyvin, mutta keväällä Karkialammen Marssitien – Kalevankankaan sähkölinjan ladun kunnossapito lopetettiin monen hiihtäjän mielestä liian aikaisin.

Rantakylän ensilumenlatua hoidetaan pidempään, mutta se latu on monelle ikääntyneille ja vajaakuntoisille ihmiselle liian vaikea.

Karkialammen Marssitien – suuren sähkölinjan latua hiihti tänäkin talvena edestakaisin runsas joukko ikääntyneitä, vajaakuntoisia tai muuten mielellään helppoa latua hiihtäviä ihmisiä. Lumitilanteen huonontuessa hiihdettiin pelkästään sähkölinjan osuutta edestakaisin. Ladun hoito lopetettiin vaikka lunta oli linjalla riittävästi.

Tälle joukolle latujen kunnossapito fyysisen kunnon hoitoon on erityisen tärkeää. Vierekkäin erisuuntaan hiihdettävästä ladusta näytti muodostuvan myös sosiaalinen kohtaamispaikka, jossa hiihtäjät pikkuhiljaa tutustuivat ladulla ja syntyi keskustelua ja tuttavuuksia.

Toivomuksena ensi talvelle on, että Karkialammen Marssitien – sähkölinjan latuosuus hoidetaan niin pitkään kuin lumitilanne suinkin sallii. Kun Kalevankankaantien reunassa lumitilanne menee huonoksi, niin jatketaan pelkän sähkölinjan ladun kunnossapitoa. Lisäksi siirretään sähkölinjan ladun kielletyn hiihtosuunnan merkki parisataa metriä kauemmas, jotta voitaisiin hiihtää seuraavalle mäennyppylälle ja aloittaa takaisinpäin hiihto loivassa alamäessä.

Jukka Pöyry

Kirjoittaja on mikkeliläinen kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu.