Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Hölmöläisten hommaa

llmanvaihdon sulkeminen ei todellakaan tuo säästöjä. Itiöt ja home kasvaakseen ei tarvitse muuta kuin lämpöä ja kosteutta ja jotain orgaanista materiaalia, hilsettä, vaatepölyä, puutteellisesti siivottuja pintoja.

Jo pelkkä ajatus kauhistuttaa, että ilmanvaihto suljettaisiin vielä terveistä rakennuksista, jotka ovat massakäytössä ja ovat tiiviitä kuin muovipussit ja joiden ilmanvaihto on kaikilta osin suunniteltu koneellisesti toimiviksi.

llmanvaihdon sulkeminen ei todellakaan tuo säästöjä.

Kaupunki tällaisilla ajatuksilla ja päätöksillä tekee mahdolliseksi uudet hometalot, jotka sitten kohta puretaan ja tilalle rakennetaan uusia taloja, joissa sitten taas tehdään samat "säästöt".

Missä tässä oli se säästö? Kaupungin virkamieskuntaan tarvittaisiin enemmin ja laajempaa teknistä osaamista. On vaarana niin sanottu "rukkasilmiö". Kuiva rukkanen laitetaan kuivaan muovipussiin. Pussi suljetaan ja parin viikon päästä rukkanen on homeessa.

Aira Seppänen

Kirjoittaja on mikkeliläinen rakennusarkkitehti.