Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Äänestäjältä puuttuu kuluttajansuoja

On käsittämätöntä, miten kevyin perustein liitytään puolueeseen ja vieläpä asetutaan vaaliehdokkaaksi. Lupauksia annetaan köykäisesti, vaalikoneet ovat oikeita toivelistoja, jolla pyritään miellyttämään mahdollisimman monia.

Ja hetken päästä kun on tullut valituksi, äänillään voi huseerata miten huvittaa ja vaihtaa puoluetta vaikka useampaan kertaan. Eikö tämä ole äänestäjien huijaamista? Pitäisikö äänestäjän vielä arvuutella, pysyyköhän tämä ehdokas todella sanojensa takana ja tässä puolueessa? Äänestäjällä ei ole minkäänlaista oikeusturvaa. Toteutuuko tässä demokratia? Ei ainakaan äänestäjän kannalta. Ei tarvitse ihmetellä, miksi äänestysoikeus jätetään käyttämättä.

Eikö tämä ole äänestäjien huijaamista?

Lakia pitäisi muuttaa niin, että jos vaihtaa puoluetta, menettää valtuusto-, ynnä muut paikkansa kyseisen puolueen varasijalle valitulle henkilölle. Tämä olisi oikeaa demokratiaa myös äänestäjän kannalta.

Airi Pulkkinen

Kirjoittaja on kuopiolainen.