Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Beatles-messuakin tarvitaan

Pari viikkoa sitten sunnuntaina 22.5. Pitäjänkirkossa pidetty Beatles-messu herätti kiinnostusta ja keskustelua. Muutamat pahoittivat mielensä. Jotkut heistä pitivät tapahtumaa jopa epäjumalanpalvontana.

Suurin osa palautteesta oli kuitenkin myönteistä ja rohkaisevaa. ”Lisää tällaista tarvitaan näinä päivinä, kun on paljon surua maailmassa!” Näin kommentoi eräs kirkkovieras Länsi-Savon tekstiviestipalstalla.

”Jotenkin tuntuu, että tämä aika kaipaa uskostakin entistä enemmän näkökulmia ja tulkintoja, näyttöjä rakkauden voimasta.” Tällä henkilökohtaisella WhatsApp-viestillä tulkitsi tuntojaan eräs yli kuusikymppinen musiikin ystävä. Aika monessa kommentissa esiintyi sana ”koskettava”.

Beatles-biisikin sopii hyvin saarnavirreksi.

Vaikka kirkon uskontunnustukset ovat pysyviä, aikojen myötä uskon kokemus muuttuu. Ympäröivä todellisuus antaa aina uusia aineksia uskon ja elämän kysymysten tulkintaan tai jopa suorastaan jopa pakottaa siihen.

Beatlesit olivat siitä mielenkiintoinen bändi, että nerokkaan musiikin lisäksi he tekivät nerokkaita sanoituksia poimimalla laulujen aiheita tavallisesta arkisesta elämästä. He eivät tehneet biisejä pelkästään romanttisesta rakkaudesta, vaan myös lähimmäisen rakkaudesta.

Näistä kumpikin on Jumalan lahja. Molempia tarvitaan. Molemmista pitää puhua ja saarnata. Mielestäni Beatles-biisikin sopii hyvin saarnavirreksi.

Kiitän kaikkia, jotka kävivät Beatles-messussa ja kaikkia, jotka antoivat palautetta! Toivottavasti tapaamme uudelleen samoissa merkeissä.

Kari Rossi

Kirjoittaja on Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntapastori.