Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Vaivaako Mikkeliä johtajaongelma talousongelman lisäksi?

Mikä mättää? Ensin haluttiin kaupunginjohtaja pois virastaan, kun oli muka luottamus mennyt päättäjiltä hänen toimintaansa, mutta ihme ja kumma hänelle kuitenkin järjestettiin uusi työpaikka, vaikka ei enää hänen kykyihinsä luotettukaan.

Näin jos kävisi yksityisellä sektorilla, niin johtaja lähtee yön yli kävelemään ja hänelle maksettaisiin johtajasopimuksen mukainen korvaus ja asia olisi sillä selvä.

Mutta ei täällä meillä Mikkelissä näin toimita, meillä keksitään joku uusi työpaikka, vaikka kaupungin pitäisi säästää, no tässä tilanteessa saadaan menot tuplatuksi, kun uusi johtaja tänne saadaan – jos saadaan ketään.

Eikä tässä vielä kaikki: nyt ”ilmoitti” vesilaitoksen johtaja jättävänsä johtajan paikan ja haluavansa jatkaa vesilaitoksella vesihuoltopäällikönä, onkohan ihan uusi juuri perustettu virka? Palkka tietenkin sama kuin johtajan virassa?

Hiekkalaatikkoleikille on tultava loppu.

Ihme ja kumma tässäkin tapauksessa, ettei johtajaa, joka on ollut vastuussa uuden vesilaitoksen rakentamiskustannuksista ja niiden kymmenien miljoonien ylityksistä, joudu lähtemään, vaan taas kaverille etsitään työpaikka ja jos on vielä uusi sellainen, niin taas kaupungin menot kasvavat.

Olisikohan syy tässä tapauksessa se, että ensi kuussa pitäisi tulla oikeudenpäätös siitä urakkasopimuksen irtisanomisesta, joka taatusti tulee kaupungille maksamaan taas useita miljoonia oikeuskäyntikuluineen.

Mutta ei tässäkään vielä kaikki, meillä on Mikkelin kaupungilla ihmemies, hän ennättää hoitaa nyt jatkossa jopa vesilaitoksenkin johtajan työt kaikkien muiden kehittämisjohtajan ynnä muiden töiden lisäksi.

Tästä herää kysymys, että onko hänellä ollut töitä koko ajan liian vähän, koska ennättää vastata kaikesta vai eikö vesilaitoksen johtajalla ole ollut töitä lainkaan? Mikä on oikeasti tässä nyt tarkoituksena, kun johto näyttää nyt laitettavan syrjään.

Tällä ihmemiehellä on jo nyt sormensa joka asiassa, joten valta näyttää keskittyvän yhden ihmisen ympärille, eikä tähän näytä edes luottamushenkilöt puutuvan, miksi ei?

Tällaiselle pikkuporukan hiekkalaatikkoleikille on tultava loppu ja turhat virat ja niiden haltijat ulos eikä suojatyöpaikkoja tarvita, kun rahaa ei tunnu olevan edes niihin töihin, joiden kädenjälki näkyy kun ne on tehty.

Marita Orava

Kirjoittaja on Mikkelin Seudun Perussuomalaiset ry:n hallituksen jäsen.