Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Päätoimittaja Laitakarille

Päätoimittaja Laitakari pohti ansiokkaasti 5.6. Länsi-Savossa pärjääkö Mikkelin seutu yhdellä kansanedustajalla. Huoli on varmasti aiheellinen, Mikkelin kannalta. Yksi sana mielestäni myrkytti koko pohdinnan. Väite siitä, että Keskustan Itä-Savon piiri valitsi – törkeästi – mikkeliläisen Vesa Kallion eduskuntavaaliehdokkaaksi on käsittämätön. Keskustan Itä-Savon piiri on tehnyt valinnan sääntöjen mukaan ja saanut aidosti maakunnallisesti tunnetun ehdokkaan, mitä törkeää siinä on?

Etelä-Savon MTK:n toiminnanjohtaja Vesa Kallio on tunnettu maaseudulla, siis keskustalle tärkeän äänestäjäkunnan keskuudessa. Mikkeliläinen Vesa Kallio olisi valittu myös Etelä-Savon piirin ehdokkaaksi, mikäli kansanedustaja Jari Leppä olisi ilmoittanut ehdokkuudesta luopumisestaan aikaisemmin kuin vasta ehdokasasettelun viimeisenä päivänä, jolloin yksikään Keskustan Etelä-Savon piirin alueen paikallisyhdistys ei pystynyt enää pitämään sääntöjen mukaista kokousta, jossa Kalliota olisi voitu esittää ehdokkaaksi jäsenvaaliin.

Keskustan Etelä-Savon ja Itä-Savon piirit ovat hyvinvointialueen vaalien johdosta ottaneet tärkeitä askelia yhteisellä polulla, jonka avulla maakunnallista elinvoimaa ja hyvinvointia viedään eteenpäin, yhdessä. Toivottavasti myös maakunnalliset lehdet Länsi-Savo ja Itä-Savo pystyvät tukemaan tätä tavoitetta, myös yhdessä.

Arto Sepponen

Kirjoittaja on pieksämäkeläinen keskustan Etelä-Savon piirin puheenjohtaja, keskustan puoluehallituksen ja puoluevaltuuston jäsen, Etelä-Savon maakuntahallituksen puheenjohtaja ja Etelä-Savon hyvinvointialueen Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja.