Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Ääniharava unohtui

Timo Laitakari nosti kolumnissaan (5.6.) esille tärkeän asian. Mikkelin on saatava edustajansa Arkadianmäelle ensi vuoden eduskuntavaaleissa.

Kuluvan vaalikauden Mikkeli on joutunut selviytymään ilman omaa kansanedustajaa. Helppoa ei ole ollut, sillä kaupungin edunvalvonta on ontunut, vaikka etenkin pertunmaalainen Jari Leppä (kesk.) on kansanedustajana ja ministerinä urakoinut lujasti.

Nimillä spekulointi on ymmärrettävästi kiehtovaa ja lehdistön perinteistä hupia. Kolumnissaan Laitakari kuitenkin tuli ilmeisesti tahattomasti jakaneeksi myös neuvojaan äänestäjille.

Kolumnisti listasi ehdokkaita, joilla arveli olevan edes jonkinlaisia menestysmahdollisuuksia tulevissa vaaleissa, Keskustan mikkeliläisistä ehdokkaista mainittiin Laura Hämäläinen ja Vesa Kallio.

Listaan voisi lisätä Tapio Honkamaan, joka Laitakarin kirjoituksesta puuttui. Honkamaa sai kaikista eduskuntavaaleihin Etelä-Savossa ehdolle asetetuista keskustaehdokkaista vankimman kannatuksen tammikuun aluevaaleissa.

Saako Mikkeli oman kansanedustajan, se on kaupunkilaisten omissa käsissä. Mikkeliläiset voivat ratkaista asian äänestämällä vilkkaasti kotikaupungin ehdokkaita ensi vuoden eduskuntavaaleissa.

Heino Lipsanen

Kirjoittaja on Tapio Honkamaan vaalipäällikkö Mikkelistä.