Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Puumalan kunnan elinkeinopolitiikasta

Jokainen Puumalan satamassa käynyt on varmaan huomannut uuden terassiravintolan. Pytinki ilmestyi siihen pikkuhiljaa. Ohikulkijat ihmettelivät ja kyselivät, mikä siihen on tulossa. No, viimein joku sai kunnasta puristettua tiedon, että terassiravintolaa varten kunta on vuokrannut maa-alueen. Mistään kunnan nettisivuilta asia ei käynyt esille, eikä ainakaan minulle missään kokouksessa tai keskusteluissa kukaan sanonut, että tällainen hanke on menossa. Taas törmättiin tuohon Puumalan kunnan salailukulttuuriin.

Ravintola toimii kesäaikana ja kerää kermat päältä sataman sesonkiaikana. Minusta kunnan pitäisi kaikin keinoin tukea niitä yrittäjiä, jotka tarjoavat ravintolapalveluja kirkonkylässä ja jotka pitävät hengissä Puumalan keskustaa myös talvisaikana.

Nyt puheena oleva ravintola näivettää kirkonkylän palveluja. Jos satamaa kehitettäisiin ja saataisiin lisää asiakasvirtaa, niin silloin palvelujen lisääminen on perusteltua. Mutta mitään kehitystä ei satamassa näytä tulevaisuudessa tapahtuvan.

Mihin unohtuivat paikalliset yrittäjät?

Ravintolan paikka on soviteltu hyvin ahtaaseen tilaan. Alue pitäisi säilyttää veneilijöiden välittömille palveluille, kuten jätehuolto, wc-tilat ja poltoaineenjakelu. Ravintolat eivät kuulu tuolle alueelle. Tien toisella puolella Keskustie 10:n tontilla on tilaa tällaisille toiminnoille.

Kunta toitottaa yrittämistä ja yrittämistä. Kun nyt kunta lähti tätä paikkaa ravintolatoiminnoille vuokraamaan, niin mihin unohtuivat paikalliset yrittäjät tai sellaisiksi aikovat. Kenellekään ei tietämäni mukaan ole asiasta tiedotettu.

Salailun verhoamana ja kaikessa hiljaisuudessa paikka vuokrattiin ulkopaikkuntalaiselle taholle, avoimuus oli kaukana tässä junailussa. Asian salamyhkäisyys tuo mieleen hyväveliverkostot Mikkeliin, jossa pelissä puumalainen yrittäjä on toissijainen. Jos asia olisi ollut julkinen ja tiedotettu, että tuo kyseinen paikka vuokrattaisiin, niin olisi melko varmasti löytynyt paikkakunnaltakin yrittäjä.

Martti Laine

Kirjoittaja on perussuomalaisten kunnanvaltuutettu sekä kunnanhallituksen ja teknisen lautakunnan jäsen Puumalasta.