Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | En hyväksy ryhmärahaa

En hyväksy valtuustoryhmien toiminnan tukemisen periaatteita aluehallituksen 4.7. esittelytekstin mukaisesti, koska emme puoltaneet valtuutettuina valtuuston kokouksessa ryhmärahaa puolueitten toimintaan.

Rahan olisi voinut korvamerkitä samoilla kriteereillä hyvinvointialueen viranhaltijoiden käyttöön, jotka järjestäisivät asukkaille avoimia tilaisuuksia ja asukkaille suunnattua viestintää. Käyttäisimme yhteisesti rahaa tiedottamisen kustannuksiin, kun ilmoitus ja viestintä liittyvät hyvinvointialueen toimintaan, valtuustoryhmien yhteiskoulutuksiin ja seminaareihin.

Emmekö me kaikki toimi yhteiseksi hyväksi?

Ei jakaa jokaiselle puolueryhmälle äänestystuloksen mukaan lisää rahoitusta piilopoliittiseen toimintaan, ja mainonnassa lukee: seminaarin järjestää x-puolue ja nostaa näin omaa profiiliaan ja toisilla on enemmän rahaa käytössään kuin toisilla. Tälläisessä toiminnassa ei ole mitään järkeä eikä ole hyvän tavan mukaistakaan pilkkoa rahaa puolueitten toimintaan, vaan olisi pitänyt ottaa koko valtuuston yhtenäinen summa yhteiseen käyttöön tilaisuuksien järjestämiseen. Valtuustoryhmä voi palkata sihteerin, lukee esityksessä. Siis mitä ihmettä, oikeasti? Valtuusto ei kokoonnu muutenkaan kuin muutaman kerran vuodessa.

Ei voi olla tottakaan, siis Keskusta saa ryhmärahaa käyttöönsä 20 kertaa 5 000 euroa, yhteensä 100 000 euroa. Suhteessa perussuomalaiset olisivat saaneet ryhmärahaa 5 kertaa 5 000 euroa, yhteensä 25 000 euroa. KD vastaavasti saisi 2 kertaa 5 000, yhteensä 10 000 euroa.

Emmekö me kaikki toimi kaikkien yhteiseksi hyväksi, ja olisi voinut jättää tälläisen puoluejaottelun verorahoilla tekemättä, ne ovat meidän kaikkien yhteisiä rahoja. Missä järki? Turha yrittää selittää.

Tanja Hartonen

Kirjoittaja on perussuomalaisten aluevaltuutettu Mikkelistä.