Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Vastaus Martti Laineelle

Valtuutettu Martti Laine kirjoitti mielipidekirjoituksessa Puumalan kunnan elinkeinopolitiikasta ja nosti esiin uuden kesäterassin Puumalan satamassa. Terassin perustamisprosessista esitettiin epäselvyyksiä, joita on syytä korjata.

Ensinnäkin kyseisellä terassilla ja sen perustaneella yrityksellä on haettuna ja myönnettynä toimenpidelupa, joka on myös kuulutettuna ja nähtävillä Puumalan kunnan kotisivuilla. Yrityksellä on myös vuokrasopimus, joka on laadittu ja allekirjoitettu toukokuussa. Eli terassin perustamisprosessi on asianmukaisesti hoidettu. Myös asiaa kunnasta tiedustelleille on annettu vastaukset.

Valtuutettu Laine kirjoittaa, ettei asiaa ole käsitelty toimielinten kokouksissa. Näin ei ole ollut tarpeen tehdä, sillä toimenpidelupa on viranhaltijapäätös.

Kuntastrategiammekin mukaisesti uudet yrittäjät ovat hyvin tervetulleita Puumalaan. Jos yrittäjällä on idea, meidän viranhaltijoiden tehtävä on mahdollistaa sen toteuttaminen – toki lakia ja säädöksiä noudattaen. Tavoitteena on sekä paikallisten että ulkopaikkakuntalaisten yrittäjien tasavertainen kohtelu. Ulkopaikkakuntalaisia yrityksiä ei suljeta kehittämisajatuksineen Puumalan ulkopuolelle ja esimerkiksi torilla toimii kesäaikaan useita ulkopaikkakuntalaisia kauppiaita.

Uusi yritystoiminta ja palveluiden monipuolistuminen kehittää koko satama-aluetta ja luo myös uutta kysyntää alueelle. Jokainen asiakas ja yritys on Puumalalle tärkeä.

Niina Kuuva, Heikki Virta

Kirjoittajista Kuuva on Puumalan kunnanjohtaja ja Virta rakennustarkastaja.