Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Onko Raamattu myytti?

Usein väitetään Raamatun olevan myytti, jonka paikkansapitävyyttä ei voida todistaa. Joku toteaa, että Jumala on mykkä sepitteellinen toimija.

Maailman luetuinta kirjaa pidetään satukirjana, missä ei ole päätä eikä häntää.

Usein ihminen tekee johtopäätöksiä hatarin tiedoin. Jokainen meistä on oikeutettu mielipiteeseen. On kuitenkin murheellista, jos teilaa hämmästyttävän tarkan Raamatun humpuukiksi. Toki on totta, että pelkkä tekstin tutkiminen on hyödytöntä ilman sen sisäistämistä. Omakohtainen Jumalan ja raamatun punaisen langan, Jeesuksen, kohtaaminen avaa mahdollisuuden tiedostaa tärkeitä asioita. Kokemusperäinen ymmärrys on teoriaa ja filosofioita vahvempi.

Jumalaa ei tarvitse puolustaa. Luojamme ilmaisee itsensä raamatussa ainutlaatuisen tarkasti. Hämmästymme, jos tutkimme vuosisatoja aiemmin puhuttujen profetioiden toteutumista Yksin Jeesuksen syntymästä ja elämästä on yli 300 kertaa ennustettu tarkasti satoja vuosia etukäteen. Tuhansia muita ennustuksia on toteutunut tarkasti. Sattumanvarainen todennäköísyys on häviävän pieni. Lukuisat profetiat odottavat aikaansa, osa toteutuu näinä päivinä. Ihmiskuntaa ja suomalaisiakin herätellään etsimään vapauttavaa ja siunauksellista totuutta. Jeesus ei tullut perustamaan uskontoa, vaan mahdollistamaan meille yhteyden Jumalaan uskon kautta.

Pienoisevankeliumi kertoo: ”Niin on Jumala maailmaa rakastanut, että antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.”

Jokaisella on mahdollisuus valita Jumala tai joku myytti. Jumalalta voi anoa elämää , joka kantaa tänään ja ikuisesti. Mitä myytit tarjoavat?

Hannu Hurri

Kirjoittaja on kouvolalainen lääkäri.