Mielipide | Totuus peitossa

Länsi-Savossa oli artikkeli: Jehovan todistajat kumoavat sitkeitä uskomuksia.

Artikkelissa on peräti kuusi kertaa viitattu jehovien käyttävän Raamattua. On annettu väärää tietoa. Jehovilla ei nimittäin ole Raamattua vaan aivan oma Uuden maailman käännös. Siksi jehovien puhuessa Raamatusta he harhauttavat ihmisiä.

Uuden maailman käännöksen tekijöitä ei tuoda esiin jehovissa koskaan. Sanotaan vaan, että kääntäjät eivät halua kunniaa. Mutta onko kunniasta kyse? Ei suinkaan. Nimittäin kääntäjät olivat Skotlannissa oikeudessa vuonna 1954. Syytettynä Raamatun väärennöksestä.

Meillä on ollut esillä oikea Raamattu.

Päämiehiä käännösryhmässä olivat Nathan Knorr ja Frederik Franz. Lisäksi A. Schroeder, G. Gangas ja M. Henschel. Raamatun alkukielet ovat heprea, kreikka ja aramea. Oikeudessa tehtiin kielitesti ja pääkääntäjä Franz ei osannut kääntää edes alkeellista tekstiä englannista hepreaksi. Franz ei ollut päässyt läpi yliopiston hepreanopiskelua. Reputti. Eikä valmistunut koskaan, vaikka niin on vakuuteltu. Eli heprea oli Franzille "täyttä hepreaa".

Koko jehovien oppi perustuu täysin Raamatun väärennökseen eikä suinkaan itse Raamattuun.

Mekin olemme vaimoni kanssa olleet kadulla. Meillä on ollut esillä oikea Raamattu, jonka kääntäjät ja ammattitaito tunnetaan hyvin. Ammattilaisia ja kielitaitoisia. Lisäksi olemme esitelleet 110 maassa julkaistavaa Luominen-lehteä. Reaalitiedettä.

Jehovilla oli Länsi-Savon kuvissa esillä omat lehtensä. Miksi? Sanovat, että ilman noita lehtiä eivät edes he itse voi ymmärtää opistaan hölkäsen pöläystä. On hiukka kuin bodarilehti väittäisi, että vain lehden sivuilta saat kokea kuinka paljon kymmenen kilon setti oikeesti painaa... Viisastako?

Vilho Makkonen

Kirjoittaja on mikkeliläinen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka