Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Valtamedia ja liberaali totuus

On kolme erityisaluetta joissa mediamme on mielestäni "mennyt metsään ja vieläkin kauemmas harhaan", koska se luottaa vain yhden amerikkalaisen poliittisen puolueen eli demokraattien näkemyksiin.

Ensimmäinen alue on Trump ja vuoden 2020 vaalit. Toinen on alue on korona ja koronarokotteet. Kolmas alue on sateenkaari-ideologia. Näissä kolmessa valtamediamme on alunperin lähtenyt hakoteille eli seuraamaan uutisoinnissaan amerikkalaista arvoliberalismia sekä vasemmistolaisten demokraattien yksipuolisia näkemyksiä.

Jos valtamediamme olisi kunnioittanut ihmisoikeuksiin kuuluvaa sananvapautta, se olisi välttynyt niiltä puolitotuuksilta tai suoranaisilta valheilta, joita se nyt julistaa ehdottomana totuutena.

Suomi on yhden totuuden maa. Meillä on mediassa ollut ja on edelleen vallalla eräänlainen "poliittinen korrektius" eli hyvin tapojen ja hienotunteisuuden vaatimus, jonka takia mediamme on sitoutunut vain yhteen totuuteen, ettei vain loukattaisi ketään. Yleiseen mielipiteeseen ei haluta säröjä, vaikka sananvapaus nimenomaan edellyttää, että yleisiin näkemyksiin on oikeus ja niihin myös tulee puuttua tarvittaessa.

Vaihtoehtomedialle on nyt sosiaalinen tilaus.

Lisäksi tässä on se ongelma, että se, mikä on yleinen näkemys, siihen valtamedialla on ollut ja on edelleen pelottavan suuri valta vaikuttaa.

Kansa uskoo lööppeihin laiskuuttaan, koska vaatisi erityistä aktiivisuutta ottaa selvää asioista muualtakin. Kansalaistemme omat "varmat näkemykset" perustuvatkin mediamme valmiiksi pureskeltuihin näkemyksiin. Erityisesti Trump-kritiikki on mennyt täysin puolueelliseksi ja niin överiksi ja ala-arvoiseksi että toimittajia itseäänkin se on jo hirvittänyt.

Meillä luotetaan vanhan tottumuksen mukaan edelleen uutisiin ja lehdistöön. Harvempi näkee näiden uutisten ja lehdistön kirjoitusten taustalla olevia arvovalintoja, sekä poliittista tai muuta ideologiaa.

Capitolikaan ei ole tästä poikkeus. Pienpiireissä meillä löytyy valtavat määrät kritiikkiä mediamme puolueellista uutisointia kohtaan, esimerkiksi koronarokotteita kohtaan, mutta Suomesta puuttuu Amerikan mallin mukaiset suuret vaihtoehtomediat, joita Amerikassa seurataan ja joihin luotetaan usein enemmän kuin valtamediaan. Uusi hyvä, mutta toistaiseksi vielä pieni yrittäjä meillä on Posi-tv joka on saanut väliaikaisen luvan televisiossa.

Meidän mediamme on vihervasemmistolaisten ja liberaalien hallussa, mikä on huutava vääryys suurta konservatiivista kansanosaa kohtaan.

Vaihtoehtomedialle onkin nyt niin sanottu sosiaalinen tilaus.

Pekka Mäkinen

Kirjoittaja on mikkeliläinen.