Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sano se | "Mikkelin katuhidasteiden tekijät, ajakaapa Kangasniemelle mallia katsomaan"

Lentokenttä, vanhat talot sekä katuhidasteet ovat tällä kertaa tekstaripalstan keskustelussa.

Kuulkapaa ihmettä, kun olette kippeitä palkatkaa sosiaalihoitaja tai kodinhoitaja niin apua saatte varmasti en ole tiennytkää moista eli lääkärit voivat jäädä huoletta pitkälle lomalle "että puhun kokemuksen äänellä" tosi on.

Sirpa

Kangasniemen Kankaistentiellä on usein yöllä rauhatonta. Autot ja mopot kaahaavat kilpaa aamuyöhön asti.

Unettomia öitä

Nyt tarvitaan oppiaineiksi elämänhallinta, itsehillintä ja yhteiskuntavastuu. Ainakin heille, jotka rellestävät päättömästi, häiritsevät muiden mahdollisuutta oppia tai eivät kunnioita itseään eivätkä toisia tai heidän omaisuutta. Kiitollisuutta kiitos, kun joku vielä yrittää ohjata ja opettaa.

Hm

Työelämä arvostaa ja lähtökohtaisesti tarvitsee kansalaistaitoihin perustuvia yksilön taitoja. Pitäisikö nämä taidot opettaa kaikille lapsillemme, eikä olettaa, että he itseohjautuvasti tietävät mitä tässä elämässä täytyy osata.

Auta lasta mäessä

Vanha ns. Rautatieläisten talo jatkaa vuokratalona, mut pisti silmään, et taloa ei tulevaisuudessakaan varusteta koneellisella ilmanvaihdolla, sillä on monet vanhat talot pilattu, sanoo rakennusinsinööri Heikkinen. Pankaa Korvan taakse tää tehdessänne remontteja vanhoihin kerrostaloihin!

Tietoa

Mikkelin katuhidasteiden tekijät, ajakaapa Kangasniemelle mallia katsomaan, ennen kirkonkylän siltaa on niin pehmeästi ylitettävä hidaste, ettei jysäytä yhtään. ja kyllä kestää.

Voi pyhä jysäys

Jos veli venäläinen koittaa sotajunilla tänne tulla niin riittää kun raideleveyttä muutetaan kymmenen metrin pätkältä.

Peksi

Palvelutalo on sijoituspaikka toimintavajeisille ja koulu opetusta varten. Väkivalta ei kuulu kouluun. Etäopetuksessa korona-aikana vanhemmilla oli ja on mahti kouluttaa ja kasvattaa lapsiaan vapaalla tyylillä. Yhteistyö työrauhan saamiseksi koulussa vaatii työtä kotona. Miten ollaan? Mitä on kiusaaminen, lyöminen, haukkuminen, uhkailu, syrjintä? Kasvatus lähtee kotoa.

Kiitos

Vai ei sovi lupiini Suomen suveen... Katso kuva länkkärin takakannessa su. 7.8.

Perhonen

Jos joku asia on selvä, niin se, että Mikkelin lentokenttä voidaan nyt sulkea kun viimeinenkin "peruste" sen auki pitämiselle poistui PV:n selväsanaiseen ilmoitukseen että Maavoimien Esikunta ei sitä tarvitse. Toimikaa.

Liekkisiivet

Älkäähän vielä pitäjien asukkaat luovuttako. Siellä on usein taitoa pärjätä maalaisjärkeä käyttäen. Sinnikkyyttä se yhä vaatii, yhteisöllisyys on ollut tukeva voima. Maailma mullistuu, nähdään kuka pärjää.

Paluu menneeseen

Poikkeusajat vaativat poikkeuksellisia tekoja. Perustamaan yhteistalouksia. Osa asumuksista minimilämmöllä tyhjilleen. Pata porisemaan usean perheen tarpeeseen, sauna lämpiämään harvemmin ja samalla kertaa paljon useammalle. Yksilökeskeisyydestä luopumalla energiaa säästöön.

Me te he

Jos luovuuteni ei kuki ilman päihteitä, niin olkoon kukkimatta.

Ite-taiteilija

Nyt pitäs kaupungin puupäille olla selvä ettei puolustusvoimat tarvia tuota lentokenttää!

Jl