Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Turvallista oppimismatkaa

Koululaiset ja opiskelijat ovat jälleen aloittaneet oppimis-, kasvamis- ja kehittymisvuotensa. Jokaiselle heistä tulee taata turvallinen ja antoisa oppimispolku. Lapsemme ja nuortemme tulee saada onnistumisen kokemuksia ja elämyksiä, itsetunnon ja motivaation vahvistumista ja kohtaamista aidosti yksilönä jokaisena päivänä. Parhaat oppimisen muodot, tukitoimet ja ympäristö on löydettävä jokaiselle oppijalle.

Koulujemme ja oppilaitostemme toimintakulttuurissa tulee olla nollatoleranssi kiusaamiselle niin oppilaiden kuin henkilöstönkin suhteen. Koulun johdon tulee yhdessä oppilashuollon kanssa huolehtia turvallisesta koulutyöskentelystä, jossa jokainen on arvokas ja erilainen. Yhteistyö kotien, iltapäivätoiminnan ja koulun kanssa on vahva perusta oppijan kokonaisvaltaisen oppimispolun turvaamisessa.

Koulun henkilöstölle toivon voimia.

Koulumatkat tulee olla turvallisia ja jokaisen oppijan kannalta pohdittu hänen ikänsä ja kehityksessä huomioiden. Toivottavasti kukaan oppijoistamme ei istu 2,5 tuntia päivittäin koulukuljetuksessa, kun tämä aika tulee käyttää harrastamiseen ja leikkimiseen sekä lepäämiseen.

Me kaikki liikenteessä liikkuvat muistamme huomioida toisemme ja pikku oppijat, jotka vielä harjoittelevat itsenäistä liikkumista kodin ja koulun välillä.

Koulun henkilöstölle toivon voimia kohdata kaikki ne yhteiskuntamme tuomat haasteet ja tarpeet, joita koulutyölle asetetaan. Koulumaailmassa työskentely on tietotaitolaji, joka vaatii välittämistä, hektisyyttä, tilannetajua ja sitoutumista sekä kasvatusalan ammattillisuutta. Meiltä Suomesta löytyy maailman paras koulujen henkilöstö. Perustehtävän – hyvinvoiva oppilas – mielessä pitäminen on tärkeintä!

Jaana Strandman

Kirjoittaja on erityisopettaja ja perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu sekä kansanedustajaehdokas Mikkelistä.