Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Klikit määräävät Suomessakin

Karjalais-pohjalais-savolaista perintöä kantavana, ex-heinävetisenä, pirkkalalaisena, vantaalaisena, tuusniemeläisenä, suomussalmelaisena, joroislaisena, mäntyharjulaisena ja nykyisenä pertunmaalaisena, jolla on inarilailen vaimo, tahtoisin todeta seuraavaa:

"Suomi on maailman demokraattisin maa" -väite on humpuukia. Kaikkialla, missä olen elänyt, tietyt ryhmät, klikit ynnä muut määrittävät kaikki ratkaisut. Hölmöyttähän se on, koska suurin osa meistä äänestäjistä ei ole lainkaan kiinnostunut, mihin meitä viedään. Selvyyden vuoksi sanottakoon, etten ole minkään puolueen jäsen tai aktiivinen kannattaja.

Etelä-Savo, nykyinen maakuntani ja tuleva sotealue on kaikkein heikommassa hapessa. Vanhimmat, sairaimmat, köyhimmät ja syrjäytyneimmät löytyvät täältä. Mitä täällä puuhataan?

Kaksi esimerkkiä vain. Pertunmaalla kunnanjohtaja kauppaa sähköosakkeita tavan kansalle. Mitä pelastaakseen? Mäntyharju antaa koulukyytinsä nurmijärveläiselle yrittäjälle, jolla ei edes ole reaalisia mahdollisuuksia vastata haasteeseen. Miksi?

Valtakunnan tasolla Kiurun "viidentoista minuutin" sote- ja mitoitusratkaisu odottaa näyttöjä. Linden vilauttelee aikalisiä, Saarikko "ei sulje mitään ratkaisua pois", ei myöskään tee mitään, pääministeri kujeilee eri asusteissaan, ja koko hallitus odottaa jotain ihmettä tapahtuvaksi.

Punaista viivaako kaivataan?

Tapio Lehrbäck

Kirjoittaja on pertunmaalainen.