Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Säästöt toteuttavat strategiaa

Mikkelin kaupunki etsii kuumeisesti keinoja taseen alijäämän kattamiseksi sekä talouden tasapainottamiseksi. Tilanteessa joudutaan tekemään vaikeita ratkaisuja. Keskustelu keinoista on käynnissä ja kohta pitää tehdä päätöksiä. Länsi-Savon päätoimittaja kysyi (LS 14.8.), haluaako Mikkeli päättää, mitä halutaan vai mitä ei haluta.

Käynnissä olevassa keskustelussa on viitattu valitettavan vähän kaupungin strategisiin tavoitteisiin. Mikkeli haluaa olla puhtaan veden pääkaupunki. Tavoitteen hyväksi on tehty isoja satsauksia. Kaikesta kohusta huolimatta on syytä huomata, että Mikkelillä on yksi Euroopan edistyneimmistä jätevedenpuhdistamoista tutkimus- ja kehitysalustoineen. LUT-yliopisto, Xamk, ely-keskus ja maakuntaliitto tukevat kaupungin strategista tavoitetta.

Miten voidaan varmistaa strategian toteuttamista?

Eikö nyt pitäisi käydä keskustelua siitä, miten tehtävillä ratkaisuilla voidaan varmistaa strategian toteuttamista? Onko löydettävissä ratkaisuja, jotka vastaavat talouden haasteisiin, mutta samalla kokoavat ja kohdentavat voimavaroja yhteisen tahtotilan taakse. Halutaanko vai eikö haluta?

Pekka Häkkinen

Kirjoittaja on mikkeliläinen.