Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Osuuspankin johdon mahalasku

En tiedä, minkä johtamistaidon oppikirjan pankin johto on lukenut vai onko lukenut ollenkaan, mutta mahalasku tuli. Näin merkittävassa asiassa pitäisi olla ylimmän päätöksentekoelimen periaatteelinen tuki ja sen pohjalta voidaan sitten lähteä tekemään tuloksellista valmistelutyötä. Mitä teki Suur-Savon Osuuspakin johto? Se valmisteli asian ikään kuin salaa ja asetti pankin edustajiston ota tai jätä tilanteen eteen. Pankin johto ilmeisesti humaltui Pohjois-Savon Osuuspankin myötäsukaisuudelle, olisihan myönteinen ratkaisu ajan oloon pönkittänyt nimenomaan sen intresseja.

Täytyy onnitella niitä 19 edustajiston jäsentä, joilla on terve maakunnallinen ote asioiden hoidosta ja jotka eivät humaltuneet johdon suurista puheista.

Ikävän sivumaun prosessin kulkuun teki se, että henkilökunta otti kantaa fuusioon joko omasta tahdostaan tai selväsanaisesti ohjeistettuna. Joka tapauksessa ei ollut korrektia, että henkilöstö lähti ohjailemaan luottamushenkilöiden mielipiteitä, riitti, että pankin johto ohjaili mahalaskuun päättynyttä prosessia.

Raimo Jenu

Kirjoittaja on mikkeliläinen opetusneuvos.