Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Lentokenttä on säilytettävä

Mikkelin lentokentän lakkauttamista vaaditaan toistuvasti. Vaatijoilla näyttää olevan hyvin lyhyt näköala eteenpäin. Kenttä on helppo lopettaa, mutta uuden aikaansaaminen se vasta vaikeaa onkin.

Lentokenttä on aina ollut sijoitus tulevaisuuteen. Kun Suomen tulevaisuutta katsotaan, nähdään että liikkumisen tarve lisääntyy – ainakin niin on käynyt tähän asti. Ja Suomessa tulee olemaan kymmenen miljoonaa asukasta yllättävän nopeasti. Olen itse elänyt aikaa, jolloin sanottiin, että Suomen väkiluku jää 4,5 miljoonaan. Nyt se on jo 5,5. Pakotettu tai haluttu muuttoliike tuo aina vain lisää. Ei oman väestön ikääntyminen tässä tule oikeastaan näkymään.

Lentokenttä on aina ollut sijoitus tulevaisuuteen.

Savon radan varrella tulee olemaan nykyistä paljon enemmän matkustajia. Savon rata ei paljon pysty kasvattamaan paikkatarjontaansa, yksiraiteinen kun on. Bussit – ok, kunhan sähköllä.

Lentoyhteyksien kysyntä tulee varmasti kasvamaan, nopeuden ja muiden vaihtoehtojen tukkoisuuden takia. Tätä tukee tieto siitä, että sähköiset lentokoneet ovat tulossa. Finnair myös valmistelee asiaa. Sähköllä Helsinkiin nopeasti ilman ruuhkia ja päästöjä – eikö ole hyvä tavoite?

Heikki Harjunmaa

Kirjoittaja on mikkeliläinen.