Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Edunvalvonta ala-arvoista

Oli turhauttavaa taas todeta uutisia katsellessani, että ilmastovouhotuksen takia hallituksemme kumartelee kuuliaisesti EU:n suuntaan ja samalla pyllistävät omille kansalaisilleen. Muutama esimerkki: 22.8. uutisissa kerrottiin, kuinka Suomen metsien muodostama laskennallinen hiilinielu ei enää riitäkään kompensoimaan turvepelloista ja metsäkadosta syntyviä hiilidioksidipäästöjä. Tästä koituu Suomelle tietenkin maksuja. Hinta voi olla Suomelle vuositalolla jopa miljardeja euroja, kun joudumme täältä ”metsän keskeltä” ostamaan hiilikompensaatioita muista EU-maista.

Hiilinielujen laskentatavoissa on paljon ristiriitoja. Otetaan esimerkiksi suomalainen suo. Suomen maan pinta-alasta on noin kolmannes suota. Suunnilleen puolet tästä on ojittamatonta, joka pitäisi kaiken järjen mukaan laskea hiilinieluksi. Tämä myös sen takia, että suo on täynnä turvetta, joka taas lasketaan hiilipäästöksi, kun sitä poltetaan kaukolämpölaitoksissamme. Eli tässä ristiriidassa suomalaisilta on kielletty oma kotimainen polttoaine, mutta jos suojelemme suomme, ei se kuitenkaan kelpaa EU:n laskennoissa myöskään hiilinieluksi.

Tuleva talvi, EU:n laajuinen energiapula ja hiilipäästölaskennat ovat myös hankala yhtälö. Nykyisen sotatilanteen takia venäläistä puuta emme halua tuoda Suomeen poltettavaksi, ja se puu pitää tietenkin korvata omista metsistämme. Torpat pitää saada lämpimäksi, ettei rupea palelemaan. Kyllä siinä nousee karvat pystyyn, jos ruvetaan vielä rajoittamaan hakkuita tällaisessa tilanteessa ja sen lisäksi sälytetään suomalaisille roimat hiilikompensaatiolaskut kaupan päälle.

Elämä tehdään tavallisille suomalaisille hyvin vaikeaksi ja kalliiksi. Meidän pitäisi voida luottaa siihen, että meidän tavallisten kunnollisten suomalaisten etua ajetaan EU:ssa, eikä tehdä meistä kohtuuttomien vaatimusten ja vääristävien laskelmien takia koko EU:n maksumiehiä. Teemme työtä, maksamme veromme, olemme kuuliaisia ja kunnollisia kansalaisia. Suomen nykyinen hallitus ei ole kuitenkaan hoitanut omaa osuuttaan, eli valvonut kansalaistensa etua niin kuin sen pitäisi. Tähän on tultava muutos.

Sami Järvinen

Kirjoittaja on mikkeliläinen perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu ja kansanedustajaehdokas.