Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Kiitos nuorelle lähihoitajalle

Luin elämänmyönteisen haastattelusi. Tuo myönteinen suhtautumisesi työhösi ja asiakkkaisiin oli ilo lukea.

"Lähihoitajan työssä on parasta se, kun asiakkaat ilahtuvat hänen avustaan". Tuossa on motivaatio-otetta, joka lämmittää. Työ suuntautuu koteihin, jossa "autan heitä muuan muassa suihkussa, wc:ssä, ruoalaitossa ja lääkkeiden apuna".

Usein on ahdasta ja se asettaa omat haasteensa. Ei ole palvelutalojen väljyyttä. Asiakaskohtaaminen kestää yleensä 15–45 minuuttia. Parasta on muun muassa se, kun avaa oven, niin kuuluu "ihanaa kun tulit". "Kerran yksi asiakas kertoi rukoilevansa puolestani, mikä on todella koskettavaa."

Vaikka en itse ainakaan vielä tarvitse kotiapua, niin tiedän vanhana evp-sosiaalijohtajana, miten paljon iloa ja tukea ammattikuntasi on tehnyt kotona asuvien apua tarvitsevien vanhusten ja vammaisten hyväksi.

Saa asua kotona ja tutussa ympäristössä. Terveisiä myös työtovereillesi muun muassa Mikkelin Grand Old Ladylle kodinhoitaja Liisa Ahoselle, joka aloitteli johtava kodinhoitaja Sylvi Hämäläisen aikana, olisiko ollut 2000-luvun alkua.

Nyt on nyt. Kiitos Heta, että olet valinnut kotona annettavat palvelut. Voimia työhösi ja koko Essoten kotipalveluhenkilöstölle. Yritän muistaa myös noita rukouksiakin.

Antti Tervasmäki

Kirjoittaja on mikkeliläinen sosiaalineuvos.